Pardubický kraj: Nízkopodlažní autobusy a personál informující cestující. Leo Express představil výlukový jízdní řád

13. února 2020 | Pardubický kraj
Z důvodu dvouměsíční rekonstrukce kolejiště v železniční stanici Letohrad a dalších stavebních prací budou závazkové vlaky Leo Express Tenders, s. r. o. od konce února do 21. dubna nahrazeny moderními nízkopodlažními autobusy. Lidé naleznou výlukový jízdní řád v železničních stanicích a zastávkách, na letáčcích nebo na www.le.cz/orlicko. Podrobnosti jim ochotně sdělí personál Leo Express v autobusech, na pokladnách v Letohradu, Jablonném nad Orlicí a Králíkách nebo přímo koordinátoři přítomní ve vybraných stanicích jako je Letohrad.

„Pro výlukový jízdní řád jsme zajistili moderní nízkopodlažní autobusy, ve kterých nebude problém s převozem kočárků či cestujících na vozíčku. V autobusech bude probíhat standardní odbavení jako ve vlaku. Ve vybraných stanicích bude k dispozici také další personál, který bude o výluce informovat cestující. Prosíme cestující, aby věnovali pozornost především umístění zastávek náhradní autobusové dopravy,“ říká Jakub Svoboda, ředitel Leo Express pro Českou republiku a Slovensko.

Náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš, zodpovědný za dopravu sdělil: „Jako krajská samospráva budeme celou situaci při výlukovém stavu bedlivě sledovat. Samozřejmě chceme našim cestujícím vyjít co nejvíce vstříc a nabídnout tak v dvouměsíčním horizontu přepravní služby, které budou po dobu výluky plnohodnotně zajišťovány namísto vlakových služeb autobusovou dopravou. Hlavním úkolem je informovat cestující předem a to tak, aby nebyli v den začátku výluky překvapeni a zbytečně tak nenastaly ošemetné situace. Pevně věřím, že zajištění náhradní dopravy bude bezproblémové, a to s nabídkou kompletního servisu. Také doufám, že firma, která je odpovědná za rekonstrukci kolejiště v Letohradě, dodrží termíny, které má nasmlouvané a výluka tak skončí včas. Chtěl bych tak požádat cestující o vyšší míru trpělivosti.“

Cestující naleznou na le.cz/orlicko jízdní řád a další informace týkající se výluky. Potřebné informace naleznou také ve stanicích a přímo na zastávkách náhradní autobusové dopravy. Od začátku příštího týdne budou přímo na vlacích a pokladnách k dispozici jízdní řády, které si lidé mohou odnést s sebou. Aktuální polohu autobusů náhradní dopravy najdou cestující také v aplikaci IDS IREDO.

„Náhradní autobusovou dopravou budou obslouženy všechny stávající zastávky. Odjezdové časy byly uzpůsobeny jízdním dobám autobusů tak, aby byla zajištěna návaznost na přípojné vlaky v Ústí nad Orlicí. Nízkopodlažní autobusy, které pro nás bude provozovat jedna z místních firem, budou označeny logem Leo Express. Firma zároveň dodá i místní řidiče, kteří dobře znají autobusové trasy na Orlicku,“ dodává Jakub Svoboda.

Omezení se dotkne 24. a 25. února pouze části spojů v úseku Letohrad – Moravský Karlov. Od 26. února až do 21. dubna proběhne nepřetržitá výluka v úseku Ústí nad Orlicí – Mlýnický Dvůr a Hanušovice. Ve dnech 28. února až 19. dubna bude přerušeno také přímé spojení Praha – Vratislav a zpět. Od 23. března do 9. dubna budou autobusy nahrazeny také regionální spoje do Polska v úseku Lichkov – Miedzylesie a zpět. Po dobu trvání výluky bude také přerušen provoz autobusové linky Leo Express na trase Lichkov – Dolní Morava. Spěšné vlaky Leo Express Orlice budou v úseku Ústí nad Orlicí – Praha a zpět jezdit bez omezení s návazností na náhradní autobusovou dopravu.

Další náležitosti k výluce naleznete na: www.leoexpress.com/cs/vyluka-orlicko

Pro více informací připojujeme dokument "Informace pro cestující" a jednotlivé jízdní řády:
* Informace pro cestující (586 KB)Dokument ve formátu PDF: https://www.pardubickykraj.cz/viewDocument.aspx?document=55579
* Jízdní řád 24. a 25.2. Letohrad - Moravský Karlov (543 KB)Dokument ve formátu PDF: https://www.pardubickykraj.cz/viewDocument.aspx?document=55586
* Jízdní řád: Ústí n. Orlicí - Moravský Karlov (551 KB)Dokument ve formátu PDF: https://www.pardubickykraj.cz/viewDocument.aspx?document=55584
* Jízdní řád: Ústí n. Orlicí - Mlýnický Dvůr/Hanušovice (643 KB): https://www.pardubickykraj.cz/viewDocument.aspx?document=55585