Zoo Děčín – Pastýřská stěna: Noc snů - zvířata rozzáří dětské oči

Na 300 chronicky nemocných a postižených dětí a klientů ústavů sociální péče s jejich rodinami a blízkými přijede 4. června 2004 do zoo strávit nezapomenutelný večer plný kouzelných zážitků.

Děčínská zoo pořádá jako první v České republice „Noc snů“ a připojí se tak k dalším 28 zahradám po celém světě, kde tato akce probíhá ve stejný den. Noc snů podporuje nadační fond Most naděje a Evropská unie. Sponzorem je také firma Coca-Cola.

Na co se naši milí hosté mohou těšit? V bohatém programu budou hrát hlavní roli samozřejmě a především zvířata. Jednotlivé skupinky hostů dostanou svého osobního průvodce, který je provede po zahradě. Sem tam budou moci nahlédnout také do zákulisí zoo a poodhalit leckteré tajemství, které je běžným návštěvníkům skryto.

Během prohlídky si mohou některé naše zvířecí kamarády pohladit, například milé ovečky quessantské, malé chlupáčky - morčata a králíky, a kdo najde odvahu, bude si moci sáhnout i na hada. U některých výběhů budou připraveni naši ošetřovatelé s ukázkami krmení svých svěřenců. Odpoví také na zvědavé otázky.

Poznávat svět našich zvířat budou děti všemi smysly na stanovištích s různými přírodninami, např. ukázkami srsti, parůžky, odlitky stop nebo potravou. Čekají na ně i ukázky zvuků různých zvířat či možnost poznat jejich prostředí podle vůně.

Na Noc snů je stále ještě možné se přihlásit. Stačí kontaktovat Zoo Děčín, oddělení pro informace a vzdělávání, kde získáte další potřebné informace.

Nejkrásnější odměnou bude všem, kteří se na zajištění akce podílejí, pohled do šťastných dětských tváří a rozzářených očí.