Aneta Kudolániová "> Nový kurz od ProVeg Česko podpoří inovace v oblasti rostlinné stravy - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/novy-kurz-od-proveg-cesko-podpori-inovace-v-oblasti-rostlinne-stravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ProVeg Česko: Nový kurz od ProVeg Česko podpoří inovace v oblasti rostlinné stravy

14. března 2024 | ProVeg Česko
Autor: Aneta Kudolániová, tel: +421944013993
Nový kurz organizace ProVeg Česko vhodný nejen pro technology a technoložky z potravinářských firem podpoří inovace v oblasti rostlinné stravy. Cílem kurzu je nabídnout kvalitnější rostlinné alternativy na trh Česka i Slovenska a aktivně přispět k rozvoji senzorických a nutričních vlastností těchto čím dál populárnějších produktů.
Kurz se zaměří na aktuální trendy a potřeby spotřebitelstva, inovativní výrobní procesy, nutriční hledisko včetně příležitostí fortifikace a prostor získají i legislativní otázky v oblasti značení rostlinných produktů.
„Vývoj trhu nám neustále připomíná, že alternativní zdroje bílkovin nejsou jen módním jevem, ale silným trendem s perspektivní budoucností. Rostoucí počet spotřebitelů a spotřebitelek si volí tuto ekologicky šetrnou cestu a je nezbytné, aby firmy tomuto signálu naslouchaly a byly připraveny na potřeby spotřebitelstva reagovat. Spojme své úsilí, znalosti a pojďme společně tvořit chutnou a udržitelnou nabídku budoucnosti,” uvedla Veronika Baťová, projektová manažerka a organizátorka kurzu v ProVeg Česko.
Pohybujete se v oblasti technologie výroby či kontroly kvality potravin? Studujete nebo se teprve plánujete do perspektivní oblasti alternativních bílkovin zapojit? Přihlášením do kurzu získáte užitečné znalosti, nové perspektivy a inspiraci z této dynamicky se rozvíjející oblasti potravinářství. Kurz proběhne v období června až července a díky online průběhu a záznamům nabízí pohodlný přístup z domova i kanceláře.
„Věděli jste, že Světová zdravotnická organizace (WHO) a Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) upozorňují na to, že potravinové systémy do roku 2050 začínají být ohrožené? Ubývá nám orné půdy, populace na planetě přibývá a my musíme hledat nějaké zdroje, které nám mohou pomoci přežít. Právě alternativní zdroje potravin se jeví jako velmi perspektivní,” uvedla ke své motivaci zapojit se do kurzu Ing. Eva Ivanišová, PhD. z univerzity v Nitre.
Aneta Kudolániová, tel: 421944013993
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist