Tiskové zprávy
Slow Food Brno: O gastronomické slavnosti Jídlo z blízka je mimořádný zájem, do Brna také míří hvězdy českého i rakouského kulinárního nebe
Včera začal ve třinácti brněnských restauracích druhý ročník gastronomických slavností Jídlo z blízka. Již nyní je o něj mimořádný zájem. Ještě před zahájením si hosté rezervovali více než 200 slavnostních menu. Některé akce doprovodného programu jsou už v této chvíli plně obsazeny.
„Ještě před vlastním zahájením Slavností jsme evidovali přes dvě stovky rezervací do zapojených restaurací. Ukazuje se, že lidé mají o kvalitní jídlo vyrobené z nejčerstvějších surovin od místních farmářů stále větší zájem,“ říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Slavnosti organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. „Slavnosti v červenci vhodně doplňují kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňují si léto v Brně naplno užít“, dodává Frgalová.
Slavnosti Jídlo z blízka představují jednu z největších gastronomických událostí tohoto roku na jižní Moravě.
V rámci doprovodného programu do Brna míří také významné osobnosti zahraniční i české gastronomie. Již tento čtvrtek 12. července uvaří v proslulé restauraci U Kastelána lehké letní menu o několika chodech známý rakouský šéfkuchař Johann Reisinger. Následuje víkend s prvními dámami české kulinařiny v restauraci La Bouchée: v sobotu 14. července otevírá svůj "Deník Dity P." Dita Pecháčková, dlouholetá šéfredaktorka časopisu Apetit. Můžete se těšit na tříchodové menu z místních farmářských surovin a také autogramiádu její nové kuchařky. Vraž do toho kopu lásky – tak se jmenuje autogramiáda a oběd s autorkou nejprodávanější české kuchařky Janou Florentýnou Zatloukalovou tuto neděli 15. července. V neděli 22. července pak mohou hosté zkusit vaření podle vycházející hvězdy, sedmnáctiletého Martina Škody a jeho první kuchařky za doprovodu hudby v rodinném Bistru Franz.
Veškeré informace o slavnostech, rezervace míst v restauracích a detaily akcí doprovodného programu najdete na www.jidlozblizka.cz.
Gastronomické slavnosti Jídlo z blízka
9. 7. – 29. 7. 2012 v Brně
„Ještě před vlastním zahájením Slavností jsme evidovali přes dvě stovky rezervací do zapojených restaurací. Ukazuje se, že lidé mají o kvalitní jídlo vyrobené z nejčerstvějších surovin od místních farmářů stále větší zájem,“ říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Slavnosti organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. „Slavnosti v červenci vhodně doplňují kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňují si léto v Brně naplno užít“, dodává Frgalová.
Slavnosti Jídlo z blízka představují jednu z největších gastronomických událostí tohoto roku na jižní Moravě.
V rámci doprovodného programu do Brna míří také významné osobnosti zahraniční i české gastronomie. Již tento čtvrtek 12. července uvaří v proslulé restauraci U Kastelána lehké letní menu o několika chodech známý rakouský šéfkuchař Johann Reisinger. Následuje víkend s prvními dámami české kulinařiny v restauraci La Bouchée: v sobotu 14. července otevírá svůj "Deník Dity P." Dita Pecháčková, dlouholetá šéfredaktorka časopisu Apetit. Můžete se těšit na tříchodové menu z místních farmářských surovin a také autogramiádu její nové kuchařky. Vraž do toho kopu lásky – tak se jmenuje autogramiáda a oběd s autorkou nejprodávanější české kuchařky Janou Florentýnou Zatloukalovou tuto neděli 15. července. V neděli 22. července pak mohou hosté zkusit vaření podle vycházející hvězdy, sedmnáctiletého Martina Škody a jeho první kuchařky za doprovodu hudby v rodinném Bistru Franz.
Veškeré informace o slavnostech, rezervace míst v restauracích a detaily akcí doprovodného programu najdete na www.jidlozblizka.cz.
Gastronomické slavnosti Jídlo z blízka
9. 7. – 29. 7. 2012 v Brně
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk




