Lucie Frgalová "> O gastronomické slavnosti Jídlo z blízka je mimořádný zájem, do Brna také míří hvězdy českého i rakouského kulinárního nebe - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/o-gastronomicke-slavnosti-jidlo-z-blizka-je-mimoradny-zajem-do-brna-take-miri-hvezdy-ceskeho-i-rakouskeho-kulinarniho-nebe
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Slow Food Brno: O gastronomické slavnosti Jídlo z blízka je mimořádný zájem, do Brna také míří hvězdy českého i rakouského kulinárního nebe

10. července 2012 | Slow Food Brno
Autor: Lucie Frgalová, tel: 605 046 751
Včera začal ve třinácti brněnských restauracích druhý ročník gastronomických slavností Jídlo z blízka. Již nyní je o něj mimořádný zájem. Ještě před zahájením si hosté rezervovali více než 200 slavnostních menu. Některé akce doprovodného programu jsou už v této chvíli plně obsazeny.

„Ještě před vlastním zahájením Slavností jsme evidovali přes dvě stovky rezervací do zapojených restaurací. Ukazuje se, že lidé mají o kvalitní jídlo vyrobené z nejčerstvějších surovin od místních farmářů stále větší zájem,“ říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Slavnosti organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. „Slavnosti v červenci vhodně doplňují kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňují si léto v Brně naplno užít“, dodává Frgalová.

Slavnosti Jídlo z blízka představují jednu z největších gastronomických událostí tohoto roku na jižní Moravě.
V rámci doprovodného programu do Brna míří také významné osobnosti zahraniční i české gastronomie. Již tento čtvrtek 12. července uvaří v proslulé restauraci U Kastelána lehké letní menu o několika chodech známý rakouský šéfkuchař Johann Reisinger. Následuje víkend s prvními dámami české kulinařiny v restauraci La Bouchée: v sobotu 14. července otevírá svůj "Deník Dity P." Dita Pecháčková, dlouholetá šéfredaktorka časopisu Apetit. Můžete se těšit na tříchodové menu z místních farmářských surovin a také autogramiádu její nové kuchařky. Vraž do toho kopu lásky – tak se jmenuje autogramiáda a oběd s autorkou nejprodávanější české kuchařky Janou Florentýnou Zatloukalovou tuto neděli 15. července. V neděli 22. července pak mohou hosté zkusit vaření podle vycházející hvězdy, sedmnáctiletého Martina Škody a jeho první kuchařky za doprovodu hudby v rodinném Bistru Franz.

Veškeré informace o slavnostech, rezervace míst v restauracích a detaily akcí doprovodného programu najdete na www.jidlozblizka.cz.

Gastronomické slavnosti Jídlo z blízka
9. 7. – 29. 7. 2012 v Brně
Lucie Frgalová, tel: 605 046 751
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist