Roman Klecker "> Obec se nechce zbourat. Hnutí Duha Ústí n. L. komentuje referendum v Horním Jiřetíně - Ekolist.cz

Hnutí DUHA: Obec se nechce zbourat. Hnutí Duha Ústí n. L. komentuje referendum v Horním Jiřetíně

26. února 2005 | Hnutí DUHA
Autor: Roman Klecker, tel: 605 151 475
Ústecká místní pobočka Hnutí DUHA dnes apelovala na vládu, krajský úřad a uhelné společnosti, aby respektovaly výsledek místního referenda o zbourání Horního Jiřetína. V hlasování 96 % zúčastněných požadovalo zachování takzvaných územních limitů, které chrání obec před postupem povrchových dolů.

Roman Klecker z Hnutí DUHA Ústí nad Labem řekl:
„Vláda i kraj musí respektovat, že lidé svoji obec zbourat nechtějí. Občané Horního Jiřetína a Černic dali jasně najevo, že chtějí zachovat územní limity těžby ve dnešní podobě a že nehodlají s důlními společnostmi jakkoli licitovat o cenu svých domovů. Osud Horního Jiřetína a Černic patří mezi nejdůležitější rozhodnutí, která v našem kraji během příštích měsíců padnou. Mohu slíbit, že místním lidem budeme i nadále pomáhat, budou-li to potřebovat.“

Kontakt:
Roman Klecker, Hnutí DUHA Ústí n.L., telefon 605 151 475, email roman.klecker@hnutiduha.cz
Roman Klecker, tel: 605 151 475