Lucie Frgalová "> Objevte kouzlo farmářských lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/objevte-kouzlo-farmarskych-lahudek-i-jejich-cestu-od-vidli-az-na-vidlicku
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Slow Food Brno: Objevte kouzlo farmářských lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku

29. června 2012 | Slow Food Brno
Autor: Lucie Frgalová, tel: 605 046 751
Po tři červencové týdny si můžete ve třinácti brněnských podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek. „V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska,“ vysvětlila Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, které slavnosti již druhým rokem organizuje.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Letní slavnosti mají také doprovodný program, na kterém je možné potkat se osobně se známým rakouským šéfkuchařem Johannem Reisingerem, dát si víkendový oběd s předními dámami české gastropublicistiky Ditou Pecháčkovou a Janou Florentýnou Zatloukalovou, nebo zkusit vaření podle Martina Škody a jeho první kuchařky. Přijďte se seznámit se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

Jestli jste dosud váhali s pečením domácího štrúdlu nebo vykostěním králíka, vrhněte se do toho tentokrát po hlavě. Program je připraven právě pro vás! Přiveďte i své děti, které jistě nadchne, jak se z čerstvého ovoce stane marmeláda.

Letošního ročníku gastronomických slavností Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bistro Franz, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jednička, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Ristorante Piazza, Starobrněnská pivnice na Divadelní, Šelepka a U Kastelána.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.

Druhý ročník slavností Jídlo z blízka pořádá Slow Food Brno. „Věříme, že být světovými znamená jíst místní potraviny. Umět si je vychutnat. Pozvat ke stolu rodinu a přátele. A nikam od něj nespěchat. V brněnském konviviu světového hnutí Slow Food se snažíme o návrat místních surovin na stoly jižní Moravy a tradic „pomalého jídla“. Spojujeme a inspirujeme zemědělce, bylinkáře, rybáře, majitele restaurací, trhovce a jedlíky. Každý rok ve spolupráci s nejlepšími restauracemi pořádáme slavnosti Jídlo z blízka, jediný gastroprojekt v České republice, který se soustředí na kvalitu, čerstvost a autentický původ surovin, i další akce“, říká za organizátory Lucie Frgalová.
Lucie Frgalová, tel: 605 046 751

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist