Barbara Tesařová "> Ohroženým druhům zvířat nyní můžete pomoci i darováním svého starého oblečení - Ekolist.cz

ZOO Liberec: Ohroženým druhům zvířat nyní můžete pomoci i darováním svého starého oblečení

27. března 2018 | ZOO Liberec
Autor: Barbara Tesařová, tel: 778 717 788
Zítra, ve středu 28. 3. 2018 proběhne v Praze oficiální otevření obchodu Moment, který provozuje česká nezisková organizace Moment Charity Shops. Ta je známá tím, že prodejem věcných darů ve svých second handech finančně podporuje další neziskové organizace. Mezi ně patří například Mobilní hospic Ondrášek, Stacionář Žebřík, Kola pro Afriku nebo Save-Elephants.

Zisk nové pražské pobočky bude věnován CCBC (České koalici pro ochranu biodiverzity), kterou spoluzakládala právě Zoologická zahrada Liberec.

CCBC (Czech Coalition for Biodiversity Conservation) je platforma pro spolupráci předních českých svébytných organizací a projektů, které řadu let působí na poli ochrany biodiverzity a rozvojové pomoci. Společnými silami přispívají k ochraně životního prostředí a rozvojové pomoci tam, kde je nejvíce potřeba. V současné době CCBC sdružuje celkem 14 organizací či projektů, které spojuje snaha o přispění k ochraně životního prostředí v místech s vysokou biodiverzitou, (tzv. „biodiversity hot spots“). Tyto místa se nacházejí převážně v rozvojových zemích celkem na čtyřech kontinentech světa – Asii, Africe, Střední Americe a v Evropě. S mnohými ochranářskými projekty přímo spolupracuje i Zoo Liberec.

Fungování Moment Charity Shops je postaveno na principu dárcovství a prodeje použitého oblečení a dalších věcí z domácností našich spoluobčanů. Lidé do sítě obchodů přímo nebo i prostřednictvím organizovaných sbírek věnují věci, které už sami nepotřebují, jiní je zde nakoupí a Moment ze zisku z jejich prodeje finančně podpoří vybrané veřejně prospěšné neziskové projekty.
„Již více než 5 let spolu s vámi takto snadno a efektivně pomáháme potřebným. Postupem času jsme vybudovali 8 obchodů na podporu 5 neziskových organizací“, dodává Richard Gazda, zakladatel organizace.

Obchod na podporu CCBC bude oficiálně otevřen ve středu, 28. března 2018 v 16 hodin.
Adresa: Francouzská 7, Praha 2

Dresscode je zvířecí motiv.

Taška věcí není podmínkou, ale budeme za ni rádi.

Jedna taška darovaných pěkných věcí znamená pro partnerské neziskové organizace například:
• transport jednoho kola do Afriky a umožnění pravidelné školní docházky jednomu dítěti na několik let
• krmení na jeden den pro celý psí tým v Kongu, který je speciálně vycvičen na odhalování pytláků slonoviny
• postavení jednoho úlu pro kamerunské včely, které chrání tamější les
• pomoc šesti mořským želvám na svět.

Všichni jste srdečně zváni!

Oblečení je také možné zanechat na pokladně v liberecké zoologické zahradě. Všem případným dárcům mnohokrát děkujeme!