Petr Holub "> Paroubek: lidé dostanou přednost před uhlím - Ekolist.cz

Hnutí DUHA: Paroubek: lidé dostanou přednost před uhlím

4. ledna 2006 | Hnutí DUHA
Autor: Petr Holub, tel: 604 177 711
Za průlomové označilo Hnutí DUHA dnešní prohlášení předsedy vlády a ministra průmyslu k osudu obcí ohrožených rozšiřováním uhelných dolů.

Jiří Paroubek a Milan Urban slíbili, že vláda prozatím nehodlá zrušit ochranu obcí v Podkrušnohoří před těžbou, která byla vyhlášena v roce 1991. Oznámili přitom, že hodlají respektovat stanovisko lidí v Ústeckém kraji.

Petr Holub, vedoucí programu Energie Hnutí DUHA, řekl:
"Prohlášení je důležitý průlom. Lidé v Horním Jiřetíně a Černicích mohou slavit první vítězství, protože tento slib znamená, že je vláda nepotopí. Velmi se zvýšila pravděpodobnost, že v Podkrušnohoří dostanou lidé přednost před uhelnými společnostmi. Jít do nepopulárního bourání obcí kvůli uhelným dolům by samozřejmě pro premiéra bylo velmi nepříjemné, zvlášť pár měsíců před volbami. Potvrzuje se tak, že o zachování nebo zbourání Horního Jiřetína a Černic rozhodnou krajští politici při schvalování územního plánu Ústecka."

Kontakt:
Petr Holub, vedoucí programu Energie Hnutí DUHA, telefon 604 202 470, email petr.holub@hnutiduha.cz
Roman Klecker, Hnutí DUHA Ústí nad Labem, telefon 605 151 475, email roman.klecker@hnutiduha.cz
Petr Holub, tel: 604 177 711