ODS: Petr Fiala: Komentář k odvolání ministryně Novákové

10. dubna 2019 | ODS
Petr Fiala: „Selhání Marty Novákové by vydala na samostatný článek. Některá jsou spíše úsměvná, například když ministryně tvrdila, že za extrémně drahá mobilní data si mohou lidé sami. Po jiných chybách měla sama rezignovat, například když se zachovala lokajsky vůči čínskému velvyslanci a nechala vykázat zástupce Tchaj-wanu.

Nesplněné sliby Marty Novákové o těžbě lithia státem a zahájení tendru na dostavbu Temelína jen dokazují, že „odborníci“ vybíraní Andrejem Babišem ministerské úkoly nezvládají. Po paní ministryni také zůstane chaos kolem obsazování Energetického regulačního úřadu a ČEPS.

Nástupce Marty Novákové může těžit z toho, že laťka je nyní nastavena velmi nízko.“

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.