Strana zelených: Petr Štěpánek k hlasování o důvěře vládě

12. července 2018 | Strana zelených

"Trestně stíhaný premiér se před volbami dušoval, že s komunisty nepůjde. Že by zapomněl, co sliboval? Ne, nezapomněl. Ale jeho touha vést tuto zemi a celou ji ovládnout, je tak obrovská, že udělá cokoli. Jeho spojení s komunisty není nic nového, je na to zvyklý už ze svého mládí. Na tento fakt jsme, nejenom my, upozorňovali nesčetněkrát. Dnešní prohlasovaná důvěra vládě je logickým pokračováním cesty, na kterou jsme se s Andrejem vydali. Nikdy bych nevěřil, že se opět dostaneme do situace, kdy naši zemi budou ovlivňovat komunisté, kteří ještě nedávno zavírali lidi za vlastní názor a všechny nás uzavřeli před demokratickým světem," říká o nové vládě a novém premiérovi předseda Zelených Petr Štěpánek.

Nejde ale jenom o podporu komunistů. Vláda má ve svém programovém prohlášení spoustu přírodě škodlivých projektů, třeba kanál Dunaj-Odra-Labe, podporu jádra a potlačení obnovitelných zdrojů.

"Jak moc Zelení chybí ve Sněmovně se ukázalo hned během projevu prezidenta před hlasováním o důvěře vládě. Megalomanský projekt Dunaj-Odra-Labe má vláda trestně stíhaného exkomunisty Babiše v programu a nikomu to zjevně nevadí. Vzpomínám na hesla ČSSD Zeleň místo betonu nebo Pirátů Ekologie bez ideologie. Skoro třicet let po revoluci jsou Zelení i nadále jedinými autentickými nositeli témat ochrany přírody a krajiny," připomíná Petr Štěpánek.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.