Tomáš Popp "> Plzeňské farmářské trhy - 17. listopad oslavíme fajnovým jídlem - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-17-listopad-oslavime-fajnovym-jidlem
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy - 17. listopad oslavíme fajnovým jídlem

15. listopadu 2012 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Plzeňské farmářské trhy se zabydlely v Mlýnské strouze. V sobotu 17. listopadu dopoledne (8 – 12h) opět zaplní téměř 45 prodejců prvotřídních potravin okolí Mlýnské strouhy. I v polovině listopadu bude z čeho vybírat a nebude to jen maso a uzeniny. Pěstitelé zeleniny z Litoměřicka a Moravy přivezou desítky druhů zeleniny (celer, dýně, brambory, cibuli, česnek, petržel, mrkev, červenou řepu, zelí…).
Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.


Plzeňské farmářské trhy se zabydlely v Mlýnské strouze. V sobotu 17. listopadu dopoledne (8 – 12h) opět zaplní téměř 45 prodejců prvotřídních potravin okolí Mlýnské strouhy. I v polovině listopadu bude z čeho vybírat a nebude to jen maso a uzeniny. Pěstitelé zeleniny z Litoměřicka a Moravy přivezou desítky druhů zeleniny (celer, dýně, brambory, cibuli, česnek, petržel, mrkev, červenou řepu, zelí…).
Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.
Prodejci na Plzeňských farmářských trzích
Co pro jídlo milující veřejnost sedláci nachystali? Zelenina i ovoce bude ještě v pestré paletě chutí i barev - jablka, hrušky, cibule (několika odrůd), česnek, dýně, květák, pórek, rajčata (snad), petržel, řepa, celer... „Ovoce a zelenina by měly být v podzimním sychravém počasí důležitou součástí jídelníčku, protože obsahují spoustu vitamínů. Před zimou nám pomůže chránit se také třeba rakytník, který je jako prevence nachlazení ideální,“ upozorňuje starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.
Rozhodně k zimě patří maso - hovězí (ANGUS, Drouhaveč, ZEFA), uzeniny (ANGUS, Kaiser, Matějka, ZEFA, Bubeníček, Zacpal, Němec). Z Držovic přijedou výrobci vynikajících sýrů. Po delší pauze se na trzích představí farma rodiny Němcovy z Vysočiny (jogurty, tvaroh, sýry, jogurtové nápoje, poctivé uzeniny...).
Pekaři oblaží nakupující křupavým pečivem. Dostaví se pekařství Dobřany a pan Zídek.
Čerstvé ryby se budou prodávat u stánku pana Krutiny a pstruhařství Mlýny. Budou i hlíva, topinky, Hradecké delikatesy, čerstvá pasta, mošty (Nebílovy, Manětín, Šťáhlavy), kuřata, krůty (ZEPHYR). Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.

Příští Plzeňské farmářské trhy se uskuteční 1. prosince.
Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist