Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy budou v září součástí Měsíce biopotravin
3. září 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) a Pallova ulice od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Plzeňské farmářské trhy se připojují k Měsíci biopotravin
Biopotraviny jsou trvalou součástí Plzeňských farmářských trhů. „Spotřebitelé na biopotravinách oceňují jejich vysokou kvalitu i skvělou chuť a samozřejmě původ v ekologickém zemědělství. To je totiž mnohem ohleduplnější ke krajině, chovaným zvířatům i životnímu prostředí. Biopotraviny jsou také šetrnějším způsobem zpracovávány než ty konvenční“, vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC. Měsíc biopotravin je již tradiční kampaní Ministerstva zemědělství. Koná se vždy v září. Plzeňské farmářské trhy se k této kampani připojují, protože se jich výrobci biopotravin pravidelně účastní. 3. září se na trhu představí například Biofarma Sasov se svými vynikajícími uzeninami v biokvalitě, kozí farma Březí prodávající kozí a kravské mléčné výrobky, farma Slunečná představí ovčí, kozí i kravské sýry, farma Angus vyrábí své uzeniny z krav plemene Angus chovaných v ekologickém zemědělství a nabídne z nich i maso, pojízdná prodejna Biodomů bude mimo jiné prodávat hovězí maso v biokvalitě z farmy Rudolec. Představí se také Horský statek Abertamy se svými oceněnými (Regionální potravina) zrajícími sýry z kozího i ovčího mléka.
Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již jedenáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Vokurka z Plzně, pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna a Štrůůůdlárna v Perlovce. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Šnebergera ze Železné rudy a Dvořáka z Bělé nad Radbuzou a biofarmy Sasov. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec a Angus farm. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy. Opět na trh přijede velmi oblíbená Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…). Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Plzeňské farmářské trhy se připojují k Měsíci biopotravin
Biopotraviny jsou trvalou součástí Plzeňských farmářských trhů. „Spotřebitelé na biopotravinách oceňují jejich vysokou kvalitu i skvělou chuť a samozřejmě původ v ekologickém zemědělství. To je totiž mnohem ohleduplnější ke krajině, chovaným zvířatům i životnímu prostředí. Biopotraviny jsou také šetrnějším způsobem zpracovávány než ty konvenční“, vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC. Měsíc biopotravin je již tradiční kampaní Ministerstva zemědělství. Koná se vždy v září. Plzeňské farmářské trhy se k této kampani připojují, protože se jich výrobci biopotravin pravidelně účastní. 3. září se na trhu představí například Biofarma Sasov se svými vynikajícími uzeninami v biokvalitě, kozí farma Březí prodávající kozí a kravské mléčné výrobky, farma Slunečná představí ovčí, kozí i kravské sýry, farma Angus vyrábí své uzeniny z krav plemene Angus chovaných v ekologickém zemědělství a nabídne z nich i maso, pojízdná prodejna Biodomů bude mimo jiné prodávat hovězí maso v biokvalitě z farmy Rudolec. Představí se také Horský statek Abertamy se svými oceněnými (Regionální potravina) zrajícími sýry z kozího i ovčího mléka.
Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již jedenáctém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři z několika pekáren – pekaři z Dobřan, pekařství Vokurka z Plzně, pekárna a cukrárna Babiččiny dobroty z Berouna a Štrůůůdlárna v Perlovce. Anděl Station upeče své vynikající koláče a prodávat bude také výrobky s certifikátem Fair Trade. Maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Šnebergera ze Železné rudy a Dvořáka z Bělé nad Radbuzou a biofarmy Sasov. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat farma Rudolec a Angus farm. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy. Opět na trh přijede velmi oblíbená Minimlékárna Joma. Čerstvé ryby přiveze pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit cibuli z Račetic. Prodávat se budou i čerstvé domácí těstoviny, vyráběné v Karlových Varech. Vynikající lahůdky také nabídnou Hradecké delikatesy (český česnek v oleji, marmelády…). Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk