Tomáš Popp "> Plzeňské farmářské trhy ozdobí Slavnosti svobody - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-ozdobi-slavnosti-svobody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy ozdobí Slavnosti svobody

28. dubna 2015 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808

Slavnosti svobody jsou pro Plzeň naprosto zásadní akcí. Oslavy osvobození Plzně americkou armádou nemohou proběhnout bez Plzeňských farmářských trhů. V sobotu 2. května se na náměstí Republiky (před renesanční radnicí) uskuteční dobové Plzeňské farmářské trhy. Začnou jako tradičně v 8 hodin a skončí úderem 12 hodiny. Plzeňské farmářské trhy budou pokračovat dle původního harmonogramu – 9.5., 23.5., 6.6. a dále ve 14 denním intervalu (každou lichou sobotu) až do 19. prosince!
Pořádá je sdružení Envic s podporou města Plzně.

Slavíme...
Konec války byl a je radostnou událostí. Radost je vidět i ve tvářích zákazníků Plzeňských farmářských trhů. Vynikající jídlo, potraviny přímo od farmářů (výrobců), příjemná atmosféra, setkání s přáteli... - to jsou Plzeňské farmářské trhy.
„Zapojit se do oslav osobození našeho milovaného města, jsme přijali s radostí. Přispějeme tím, co umíme. Uspořádáme Plzeňské farmářské trhy, které budou „šmrcnuté“ radostnou dobou osvobození. Vybrali jsme 20 prodejců, kteří budou prodávat fajnové jídlo reprezentující nejlepší farmářské trhy v České republice“, říká Tomáš Popp ze sdružení Envic.
Skutečné jídlo
Speciální Plzeňské farmářské trhy budou menšího rozsahu, než ty běžné. K nakoupení bude široký sortiment jídla, které stojí za to. V sobotu 2. května se sjede 20 prodejců především z našeho kraje.
Zelenina na těchto trzích chybět nemůže – budou ředkvičky, jarní cibulka, bylinky, sazenice...Zákazníci je najdou u stánků pana Kostky a Moniky Vočadlové.
Pekařský stav budou reprezontovat pekárny – Rendl ze Sušice a pan Sebera.
Uzenáři přijedou v silné sestavě – Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Angus Farm Soběsuky, Plzák ze Dřevěné a Dědova spíž. Zvěřinové speciality bude prodávat paní Bubeníčková z Úněšova.
Šumavský pivovar bude točit své báječné pivo a připravovat hamburgery z hovězího masa z farmy Zelený. Housky na hamburgery mu pečou u Rendlů v Sušici.
Mošty přiveze Stvolenská moštárna. Paní Macháčková z Bučí vyrábí náramně dobré džemy, pečené čaje, sirupy... V sobotu na Plzeňských farmářských trzích chybět nemůže.
Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice. Farma Držovice si dokonce v souvislosti s oslavami pořídila nový stánek.
Sandra Černá je výrobkyní návykových sušených rajčat, kořenících směsí, pest, nakládané zeleniny... Ochutnat její umění mohou Plzeňáci i v sobotu na trhu.

Komplentí seznam a informace o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist