Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy pokračují i v létě...
Plzeňské farmářské trhy budou pokračovat i přes letní prázdniny! Přestávka v jejich pořádání nepřichází v úvahu. V sobotu 20. června se Plzeňské farmářské trhy uskuteční letos již po deváté. Náměstí republiky oživí 50 prodejců fajnového jídla. Start farmářských trhů je tradičně v 8 hodin a konec ve 12 hodin. Plzeňské farmářské trhy pořádá sdružení Envic.
Plzeňské farmářské trhy budou pokračovat i přes letní prázdniny! Přestávka v jejich pořádání nepřichází v úvahu. V sobotu 20. června se Plzeňské farmářské trhy uskuteční letos již po deváté. Náměstí republiky oživí 50 prodejců fajnového jídla. Start farmářských trhů je tradičně v 8 hodin a konec ve 12 hodin. Plzeňské farmářské trhy pořádá sdružení Envic. Letní provozo farmářských trhů?
„Nakupovat vynikající jídlo budou moci Plzeňáci i přes léto. Neplánujeme žádnou pauzu. Trhy tedy pofrčí celé léto – 4.7., 18.7., 1.8., 15.8. a 29.8. Každou lichou sobotu. Navíc chystáme společně s Plzeňským Prazdrojem v létě jedny trhy speciální – 22.8. Pořádat je budeme na nádvoří Plzeňského Prazdroje“, říká Tomáš Popp ze sdružení Envic. Tyto trhy jsou spojené s vařením z produktů farmářského trhu. Vaří návštěvníci farmářského trhu pod vedením členů Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Fajnové jídlo...
Na Plzeňských farmářských trzích 20. června si budou moci milovníci fajnového jídla nakoupit zeleninu od rodiny Kostkových z Českých Kopist nebo u paní Vočadlové ze Zlínska. Zelenina krásně roste, takže bude trh plný květáku, brokolice, kedlubnů, ředkviček, jarní cibulky...
Červen je jahodový, takže se budou prodávat i tuzemské jahody! Vyhlášené jahody z Kunratic zaplavý náměstí Republiky.
Výborné džemy, sirupy a jiné dobroty pravidelně na trhu prodává paní Macháčková. Úžasná sušená rajčata bude prodávat Sandra Černá. Tahle šikovná dáma vyrábí i různá pesta, lilky v olivovém oleji, kořenící směsi apod.
Prodávat se budou i bylinky a sazenice z produkce zahradnictví Podlesice a bylinkáře Fröhlicha z Písku.
Pekaři ze čtyř pekáren, Rendl ze Sušice, Dobřanské pekařství, pekařství Zídková a Sebera, napečou křupavé pečivo.
Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les a rybářství Třeboň.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Zelený z Drouhavče, Plzák ze Dřevěné ulice v Plzni, Terešovské uzeniny a Dědova spíž.
Králíky ze svého chovu nabídne pan Herman. Kuřata a krůty odchované nedaleko Františkových lázní na farmě Zephyr jsou báječné. Proto ani ty nemohou na trzích chybět.
Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova.
Kompletní seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz.
Plzeňské farmářské trhy budou pokračovat i přes letní prázdniny! Přestávka v jejich pořádání nepřichází v úvahu. V sobotu 20. června se Plzeňské farmářské trhy uskuteční letos již po deváté. Náměstí republiky oživí 50 prodejců fajnového jídla. Start farmářských trhů je tradičně v 8 hodin a konec ve 12 hodin. Plzeňské farmářské trhy pořádá sdružení Envic. Letní provozo farmářských trhů?
„Nakupovat vynikající jídlo budou moci Plzeňáci i přes léto. Neplánujeme žádnou pauzu. Trhy tedy pofrčí celé léto – 4.7., 18.7., 1.8., 15.8. a 29.8. Každou lichou sobotu. Navíc chystáme společně s Plzeňským Prazdrojem v létě jedny trhy speciální – 22.8. Pořádat je budeme na nádvoří Plzeňského Prazdroje“, říká Tomáš Popp ze sdružení Envic. Tyto trhy jsou spojené s vařením z produktů farmářského trhu. Vaří návštěvníci farmářského trhu pod vedením členů Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Fajnové jídlo...
Na Plzeňských farmářských trzích 20. června si budou moci milovníci fajnového jídla nakoupit zeleninu od rodiny Kostkových z Českých Kopist nebo u paní Vočadlové ze Zlínska. Zelenina krásně roste, takže bude trh plný květáku, brokolice, kedlubnů, ředkviček, jarní cibulky...
Červen je jahodový, takže se budou prodávat i tuzemské jahody! Vyhlášené jahody z Kunratic zaplavý náměstí Republiky.
Výborné džemy, sirupy a jiné dobroty pravidelně na trhu prodává paní Macháčková. Úžasná sušená rajčata bude prodávat Sandra Černá. Tahle šikovná dáma vyrábí i různá pesta, lilky v olivovém oleji, kořenící směsi apod.
Prodávat se budou i bylinky a sazenice z produkce zahradnictví Podlesice a bylinkáře Fröhlicha z Písku.
Pekaři ze čtyř pekáren, Rendl ze Sušice, Dobřanské pekařství, pekařství Zídková a Sebera, napečou křupavé pečivo.
Čerstvé i zpracované ryby budou pocházet z CHKO Český les a rybářství Třeboň.
Maso a báječné uzeniny nachystají tito uzenáři a chovatelé – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Zelený z Drouhavče, Plzák ze Dřevěné ulice v Plzni, Terešovské uzeniny a Dědova spíž.
Králíky ze svého chovu nabídne pan Herman. Kuřata a krůty odchované nedaleko Františkových lázní na farmě Zephyr jsou báječné. Proto ani ty nemohou na trzích chybět.
Zvěřinové speciality bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova.
Kompletní seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk