Tomáš Popp "> Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 23. července - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-se-uskutecni-v-sobotu-23-cervence
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 23. července

19. července 2011 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 739 654 834
23. července 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

23. července 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

Plzeňské farmářské trhy po prázdninové pauze otevírají své brány
Po pauze způsobené státními svátky na začátku července se Plzeňské farmářské trhy rozjíždějí ve svém pravidelném 14denním cyklu. Nejbližší se odehrají v sobotu 23. července. Další pak pravidelně každých14 dní. „Pauza byla způsobena státními svátky a technickými obtížemi souvisejícími s organizací trhů. Od této soboty je již vše v pořádku a zájemci o kvalitní české potraviny se mohou těšit na pravidelné nákupy na nejlepším farmářském trhu v České republice, vysvětluje koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp.“

Nejkvalitnější potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích
Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již osmém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze dvou pekáren – Rendl ze Sušice, pekaři z Dobřan. Své vynikající výrobky přiveze Paní Šůchová z Rokycan, která peče bezlepkové, vitariánské a další zvláštní pečivo. Čerstvé mléko si budou moci návštěvníci koupit z pojízdného mlékomatu farmy pana Boháčka, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Zacpala ze Stříbra, Dvořáka z Bělé, Šnebergera ze Železné rudy a z biofarmy Sasov. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína a farma Újezd nade Mží. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher - farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potraviny roku 2010 i 2011 představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Novinkou bude prodej tzv. Hradeckých delikates - např. nakládaný český česnek v oleji, sušená domácí rajčata v oleji, různá čatní, pesta, marmelády a sirupy. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Tomáš Popp, tel: 739 654 834
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist