https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/plzenske-farmarske-trhy-se-v-sobotu-7.zari-presouvaji-na-venkov
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy se v sobotu 7. září přesouvají na venkov…

3. září 2019 | ENVIC, občanské sdružení
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tuto sobotu (7. září) přesouváme Plzeňské farmářské trhy mimořádně na farmu Moulisových do Milínova. Budeme slavit sklizeň a šikovné producenty fajnového jídla. Společně s Plzeňským krajem oslavíme Dožínky. Zhruba padesátka prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství, uzenářství, nabídne své pochoutky. Trhy začínají v 10 hodin a končí v 16 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC.

Tuto sobotu (7. září) přesouváme Plzeňské farmářské trhy mimořádně na farmu Moulisových do Milínova. Budeme slavit sklizeň a šikovné producenty fajnového jídla. Společně s Plzeňským krajem oslavíme Dožínky. Zhruba padesátka prodejců toho nejlepšího jídla, jaké produkují české farmy, pekařství, uzenářství, nabídne své pochoutky. Trhy začínají v 10 hodin a končí v 16 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC. „Trhy budou klasické, ale nebudou na náměstí Republiky, ale přímo na farmě u Pavla Moulise. Chystáme pro naše věrné zákazníky přepravu autobusy i vlakem. Bude to pro všechny hodně zajímavé“, říká Popp.

Plzeň žije jídlem
Další trhy 14. září se již vrátí na náměstí Republiky. Plzeňské farmářské trhy poběží až do 21. prosince.
Cílem sdružení ENVIC (pořadatel Plzeňských farmářských trhů) bylo a je, vytvářet prostor a podmínky pro prodej prvotřídních, tuzemských sezónních potravin. „Nechystáme v pořádání Plzeňských farmářských trhů žádnou revoluci. Držíme se svých zásad – důsledný výběr prodejců – výrobců, vytváření příjemné atmosféry, oživování centra města Plzně, podpora lokální ekonomiky, nabídka skutečného poctivého jídla.“, vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Vaříme to Slow food…
14. září chystáme ve spolupráci s Plzeňským krajem mezinárodní kuchařskou soutěž středních škol. Přímo na trhu bude soupeřit sedm škol z Plzeňského kraje, Bavorska i Rakouska. Vařit se bude z produktů z našeho kraje – ryby z Klatov, sýr z farmy Dřevec, tvaroh z minimlékárny Joma, maso z farmy Čečkovice, zelenina z Mlýnu Podhora… Tématem soutěže je Slow food!

Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tomáš Popp, tel: 777 239 808 tisknout poslat
 twitter
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist