České dráhy: Posílení dopravy v době vánočních a novoročních svátků

18. prosince 2003 | České dráhy
Během vánočních a novoročních svátků České dráhy, a.s., pravidelně zaznamenávají zvýšený zájem cestujících. Proto se vnitrostátní a mezinárodní vlaky osobní přepravy v období od 19. prosince 2003 do 5. ledna 2004 posílí o více než sto vagonů. Celková kapacita spojů se tak zvýší až o osm tisíc míst k sezení.

Nejvíce vozů přidají České dráhy na některé vnitrostátní dálkové vlaky od pátku 19. prosince do úterý 23. prosince 2003. Delší soupravy se objeví především v relacích Praha – Přerov – Bohumín, Praha – Hradec Králové, Praha – Brno přes Českou Třebovou a přes Havlíčkův Brod a Brno – Ostrava. Kromě toho vyjedou ve vybraných dnech na nejvytíženějších trasách pravidelné posilové vlaky.

Posílí se rovněž mezinárodní vlaky. Ve směru na Slovensko přibudou v předvánočním období zejména vozy z Prahy do Košic, a to jak s místy k sezení, tak s lehátky či lůžky. Stejně tak se o jeden, respektive dva vozy druhé třídy zvyšuje kapacita rychlíků 200/201 Silesia na trase Krakov – Praha – Krakov. Lehátkový vůz navíc jede ve vybraných dnech také na rychlících 352/353 Praha – Frankfurt nad Mohanem – Praha.

Pro zajistění místa k sezení doporučujeme cestujícím zakoupit si místenku. Při cestě rychlíky a expresy za ni zaplatí 20 Kč, ve vlacích InterCity a EuroCity je její cena zahrnuta v příplatku.