ODS: Praha potřebuje investice do dopravy. Rozpočet nové rady s tím ale nepočítá

27. listopadu 2018 | ODS
Občanští demokraté nesouhlasí s rozpočtem hlavního města, který na dnešním jednání schválila rada. Podle nich navázalo vedení města na praxi z posledních čtyř let, kdy se rozpočty sestavovaly nezodpovědně a bez důrazu na potřebné investice hlavně v oblasti důležitých dopravních staveb. Zastupitelé za ODS dodali, že takový rozpočet může připravit pouze rada, která je nekompetentní a bezradná.

„Sestavit takový rozpočet v době ekonomického růstu je výrazem naprosté bezradnosti. Město potřebuje především investice do oprav mostů, výstavby atd., které ale s novým vedením města nepřišly. Místo toho chtějí radní ‚utopit‘ deset miliard v rezervách, pod kterými si lze představit cokoliv, kromě investic do rozvoje hlavního města. Nové vedení buď neumí sestavit proinvestiční rozpočet, nebo nechápe, že Praha investovat potřebuje. Nejsem si jistá, která z variant je pro město horší,“ uvedla předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

„Rada schválila snížení prostředků pro TSK a Dopravní podnik, shodně o 500 milionů. To považuji za naprosto nepochopitelné. Od představitelů koalice slýcháme už nějakou dobu, že jim záleží hlavně na rozvoji MHD a investicích do infrastruktury, na základě návrhu rozpočtu to ale vypadá, že se Pražané můžou ‚těšit‘ na pravý opak,“ dodává předseda pražské ODS Tomáš Portlík.

„Ukazuje se, že naděje Pražanů na odpovědnější rozpočty a více investic do infrastruktury nebo rozvoje MHD se rozplynuly hned s prvním návrhem, se kterým nové vedení města přišlo. Náš klub je samozřejmě připraven přijít na jednání zastupitelstva s pozměňujícími návrhy, které budou jasně v zájmu Prahy a Pražanů,“ uzavírá bývalý primátor Bohuslav Svoboda.