Ústecký kraj: Představitelé Ústeckého kraje jednali se zástupci ČSAD Česká Lípa

21. srpna 2006 | Ústecký kraj
Hejtman Jiří Šulc ustanovil pracovní skupinu pro stabilizaci dopravy v Ústeckém kraji. Jejími členy jsou náměstek hejtmana Petr Fiala, radní pro dopravu Milan Franc, ředitelka krajského úřadu Lydie Šťastná a úředníci z odboru dopravy a kanceláře hejtmana.

V pondělí ve 14.30 hodin se představitelé kraje a pracovníci krajského úřadu sešli se zástupci společnosti ČSAD Česká Lípa. Na jednání se dostavil předseda představenstva ĆSAD Česká Lípa Ing. Karel Ščotka a ředitel společnosti Mgr. David Mahdal. Dopravce je od 2.6.2006 smluvním partnerem Ústeckého kraje. Na jednání proto požadovali zástupci kraje a krajského úřadu potvrzení, zda je dopravce schopen zahájit dopravu v sobotu 9.9.2006.

V současné době převzal dopravce 171 licencí, další licenční řízení budou skončena tak, aby zahájení dopravy v daném termínu nic nebránilo. Kraj si vyžádal i potvrzení toho, že je ČSAD Česká Lípa technicky a personálně připraven. Zástupci dopravce uvedli, že mají pro dopravní obslužnost Ústeckého kraje 440 řidičů, 100 osob jako tzv. ostatní personál a přes 300 autobusů (přesný počet nebyl uveden). Tuto skutečnost potvrdil jak předseda představenstva Karel Ščotka, tak ředitel David Mahdal.

„Zástupci dopravce dnes však odmítli žádost ředitelky krajského úřadu, aby slovní připravenost prokázali také fakticky. Zatím tedy není možné zjistit, zda slovní prohlášení o technické a personální připravenosti odpovídají skutečnosti. Své stanovisko k této žádosti sdělí představitelé ČSAD Česká Lípa do 25.8.,“ uvedl k jednání náměstek hejtmana Petr Fiala.

„Nejdůležitějším závěrem celého jednání je fakt, který potvrdil jak ředitel Mahdal, tak předseda představenstva Šotka : „V tento okamžik deklarujeme, že jsme připraveni vyjet 9.9.2006 a není nám známá žádná zákonná překážka, která by bránila zahájení provozu.“ Další jednání se uskuteční v pátek 25.8.2006, kdy ředitel dopravní společnosti David Mahdal předá dopravnímu úřadu návrhy jízdních řádů.