Úřad Vlády ČR: Premiér Babiš: Dohodli jsme se, že náklady na mzdy řidičů autobusů uhradí kraje ze svých rozpočtů

5. ledna 2018 | Úřad Vlády ČR
Předseda vlády ČR Andrej Babiš se v pátek 5. ledna 2018 sešel ve Strakově akademii s předsedou Odborového svazu dopravy Lubošem Pomajbíkem a předsedkyní Rady Asociace krajů ČR Janou Vildumetzovou. Společně řešili zabezpečení financování navyšování platů řidičů autobusů ve smyslu nařízení vlády řešící minimální úroveň zaručené mzdy řidičům autobusové dopravy, které se měnit ani rušit nebude.

„Dohodli jsme se, že náklady na mzdy řidičů uhradí kraje ze svých rozpočtů. Důležité je, aby dopravci finanční prostředky obdržené od krajů poskytli řidičům. Kontrolu tohoto odměňování by měl zajistit inspektorát práce. Společně s hejtmany a odborovým svazem chceme hledat způsob, jak profesi řidiče autobusu lépe ocenit,“ uvedl po jednání předseda vlády Andrej Babiš.

Zapomněli jste heslo? Změňte si jej.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.