ODS: Premiér opět hodil Moravskoslezský kraj přes palubu

22. července 2020 | ODS
​​​​​​​Premiér Andrej Babiš kývnul na snížení evropského Fondu spravedlivé transformace o více než polovinu. Uhelné regiony tím přijdou o vysoké částky peněz, konkrétně Moravskoslezský kraj o 25 miliard korun. To se nelíbí šéfovi poslanců ODS Zbyňku Stanjurovi a náměstkovi hejtmana Moravskoslezského kraje Jakubovi Unuckovi.

„Andrej Babiš se všude chlubí, jak skvělý je vyjednavač a co vybojoval na evropském summitu. Opak je ale pravdou, nejenže nesplnil závazky, se kterými ho na jednání vyslala Sněmovna, ale navíc kývl na snížení peněz určených pro české uhelné regiony,“ vysvětluje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Moravskoslezský kraj přijde o 25 miliard korun! To je minus 20 500 Kč na každého obyvatele! Tato částka, která by kompletně vyřešila rekultivaci celého OKD nebo umožnila postavit fabriku o velikosti Škoda Auto, měla pomoci speciálně Karvinsku. Nyní je nenávratně pryč,“ říká náměstek hejtmana Jakub Unucka.