Eliška Paulová "> Při Elektrovandru v Olomouckém kraji přivezou ekologii koňská spřežení - Ekolist.cz

ELEKTROWIN a.s.: Při Elektrovandru v Olomouckém kraji přivezou ekologii koňská spřežení

3. června 2016 | ELEKTROWIN a.s.
Autor: Eliška Paulová, tel: 606028817
Po vsích a městečkách v Olomouckém kraji vyrazí už od pondělí 6. června koňská spřežení, která jejich obyvatelům přivezou ekologický projekt Elektrovandr. Kolektivní systém ELEKTROWIN pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ve spolupráci s Olomouckým krajem chce jeho prostřednictvím upozornit na rostoucí význam tohoto zdroje surovin.

Elektrovandr navštíví vždy tři až čtyři místa v jediném dni. K prvním budou v pondělí patřit Vidnava, Velká Kraš, Kobylá nad Vidnávkou a Žulová v okrese Jeseník. Přiveze Recyklostroj a s ním program pro děti i dospělé, který bude uvádět Václav Upír Krejčí. Kdo s sebou vezme vysloužilý elektrospotřebič, na místě zjistí, jaké suroviny z něj lze recyklací získat. Ty pak Recyklostroj vymění za dárek.
„Jedná se o zcela nový projekt, který se s použitím tradičního koňského povozu pokusí získat zájem žáků i jejich rodičů o problematiku recyklace vysloužilého elektra,“ říká Jan Marxt ze zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN a.s.
„V Olomouckém kraji nám s projektem pomohou místní chovatelé koní,“ upřesňuje organizátorka akce Květa Hrubešová z agentury Omne Bonum. Kromě spotřebičů mohou lidé s sebou vzít na jednotlivé zastávky Elektrovandru také pamlsek pro koně - mrkev nebo jablko.
Elektrovandr se zastaví:
v pondělí 6. 6. 2016 Vidnava 8:30 hod