Ilona Mazalová "> Přijďte nám pomoci naplánovat rozvoj Kopřivnice - Ekolist.cz

Město Kopřivnice: Přijďte nám pomoci naplánovat rozvoj Kopřivnice

27. září 2022 | Město Kopřivnice
Autor: Ilona Mazalová, tel: 556 879 436, 737 114 246
Komise pro strategický rozvoj zve všechny občany ke společné diskuzi o novém strategickém plánu. Jde o nejdůležitější koncepční dokument, který definuje cíle města a koordinuje aktivity směřující k jejichž dosažení. Přijďte ovlivnit budoucnost Kopřivnice a staňte se spolutvůrci strategie, podle níž se bude ubírat rozvoj našeho města v následujících letech!

Práce na tvorbě strategie byly zahájeny již vloni zpracováním několika analýz či průzkumu spokojenosti obyvatel. Letos v dubnu byla jmenovaná devětadvacetičlenná Komise pro strategický rozvoj složená z místních politiků, zástupců firem a různých institucí ve městě, předsedou je generální ředitel společnosti Tatra Trucks Pavel Lazar. Tato komise se již několikrát sešla a se zapojením pracovníků radnice a dotčených organizací formulovala základní cíle a prioritní oblasti. Jednotlivými oblastmi se nyní budou zabývat tři specializované pracovní skupiny, jejichž jednání budou veřejná a zapojit se do nich bude moci každý, kdo bude mít zájem.

Stejný přístup zvolila radnice již při tvorbě prvního strategického plánu na období 2007-2022, kdy Kopřivnice dokonce vyhrála titul za nejlepší projekt zapojení veřejnosti ve střední Evropě. „Tvorba strategie ve spolupráci s občany se nám v minulosti velice osvědčila - díky tomu se do plánu dostala, a následně byla realizována, řada zajímavých projektů. Možnost aktivního ovlivňování místa, kde žijí, je pro občany velice důležitá a nyní k tomu budou mít ideální příležitost,“ uvedl starosta Miroslav Kopečný.

Jednání pracovních skupin se uskuteční v následujícím týdnu. Jako první se v úterý 4. října v 10 hodin sejde pracovní skupina Ekonomika a podnikání, která se bude zabývat zejména podmínkami pro podnikání, lidskými zdroji či vzděláváním. Ve stejný den odpoledne od 15:30 hodin proběhne jednání pracovní skupiny Přitažlivost města a veřejný život. Tato skupina bude diskutovat o tématech jako jsou veřejná prostranství, podpora a rozvoj volnočasových aktivit nebo podmínky pro rozvoj cestovního ruchu. Ve středu 5. října v 15:30 přijde na řadu skupina Vyvážený rozvoj řešící technickou infrastrukturu, dopravu, životní prostředí, energetiku či bydlení.

Pokud Vás jakékoliv z těchto témat zajímá a máte k němu co říci, přijměte naše pozvání a přijďte se podělit o své nápady a podněty. Všechna setkání se uskuteční v konferenční místnosti v 10. patře městského úřadu. Těšíme se na společnou diskuzi s Vámi!
Ilona Mazalová, tel: 556 879 436, 737 114 246