Lucie Králová "> Příjem darů v rámci Vládního povodňového konta končí dnem 30.6.2003 - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/prijem-daru-v-ramci-vladniho-povodnoveho-konta-konci-dnem-3062003
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

SFŽP: Příjem darů v rámci Vládního povodňového konta končí dnem 30.6.2003

18. června 2003 | SFŽP
Autor: Lucie Králová
Státní fond životního prostředí České republiky (SFŽP ČR) jako správce Vládního povodňového konta (č.ú. 9025001/0710) oznamuje, že k 30. červnu 2003 končí lhůta pro příjem darů zasílaných na toto konto. Děkujeme všem dárcům, kteří svým finančním příspěvkem pomohli řadě obcí překlenout toto náročné období.

Číslo účtu Vládního povodňového konta bude od 1.7.2003 zablokováno, tudíž peníze odeslané po tomto datu budou automaticky vráceny zpět na účet odesílatele.

Doposud byly peníze na výstavbu nájemních bytů uvolněny obcím Kly, Zálezlice, Švihov, Zákupy, Blatná, Blovice, Chvatěruby, České Budějovice, Liběchov, Štětí, Písek a Bohušovice nad Ohří. Finanční dary k dnešnímu dni dosáhly částky 156.397.565,- Kč. Zůstatek na účtu je téměř 53 miliónů korun, což jsou peníze, které jsou blokovány z důvodu technických dořešení smluv konečných příjemců darů. Znamená to tedy, že se veškeré vybrané finanční prostředky již na potřebná místa rozdělily.

Historie:
Státní fond životního prostředí předložil oznámení o konání veřejné sbírky za účelem shromáždění finančních prostředků na zmírnění škod způsobených povodněmi v srpnu 2002 Magistrátu hlavního města Prahy (odboru daní, poplatků a cen). Na základě tohoto oznámení Magistrát stanovil zahájení veřejné sbírky na den 14. srpna 2002. Zároveň ustanovil, že sbírka bude ukončena dnem 30. června 2003.

Mezi Ministerstvem životního prostředí, Ministerstvem pro místní rozvoj a Státním fondem životního prostředí byla uzavřena trojdohoda v jejímž rámci SFŽP ČR poskytuje prostředky na odstranění následků povodní. Výběr vhodných projektů na výstavbu obecních nájemních bytů provádí Ministerstvo pro místní rozvoj.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist