Tiskové zprávy
PRO-BIO, s.r.o.: PRO-BIO hledá alternativy k palmovému oleji
Od počátku svého podnikání se společnost PRO-BIO věnuje zpracování a distribuci kvalitních ekologicky certifikovaných potravin s transparentním a udržitelným způsobem výroby a dohledatelností původu. Palmový olej distribuovaný společností PRO-BIO pochází z oblasti Santa Monica v Kolumbii a jeho pěstitelé patří k jedné z prvních firem v Jižní Americe, kteří začali dodržovat při pěstování palem ekologické i sociální standardy dané certifikátem RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).
„Palmové plantáže na této farmě jsou staré více než 20 let a sklizně zde probíhají za použití velmi šetrných metod. Na vlastních „lesních školkách“ jsou dodržovány postupy ekologického zemědělství tak, aby negativně nezasahovaly do místní krajiny a neškodily životnímu prostředí“, říká Ing. Barbora Hernychová z oddělení marketingu společnosti PRO-BIO.
„Doposud jsme vycházeli z toho, že využíváme pouze palmový olej s certifikací RSPO. Vzhledem k rostoucímu zájmu zákazníků o problematiku produkce palmového oleje jsme nyní náš postoj přehodnotili a rozhodli jsme se aktivně nahrazovat palmový olej jinými alternativami. Vycházíme vstříc našim zákazníkům a akceptujeme jejich postoj. Ve spolupráci s našimi dodavateli budeme receptury produktů s obsahem palmového oleje měnit. Není to jednoduché ani rychlé řešení, ale věříme, že se nám tento krok v dohledné době podaří“, vysvětluje Barbora Hernychová. Začátkem tohoto roku vydala firma interní zákaz zařazovat nově do sortimentu výrobky, které obsahují palmový olej.
Na celém světě se za letošní a loňský rok spotřebovalo 64,6 milionu tun palmového oleje, jeho spotřeba roste hlavně kvůli biopalivům. Z celosvětové produkce připadá pouze 0,1 % na palmový olej v biokvalitě, který pochází především z Kolumbie a Ekvádoru.
„Palmové plantáže na této farmě jsou staré více než 20 let a sklizně zde probíhají za použití velmi šetrných metod. Na vlastních „lesních školkách“ jsou dodržovány postupy ekologického zemědělství tak, aby negativně nezasahovaly do místní krajiny a neškodily životnímu prostředí“, říká Ing. Barbora Hernychová z oddělení marketingu společnosti PRO-BIO.
„Doposud jsme vycházeli z toho, že využíváme pouze palmový olej s certifikací RSPO. Vzhledem k rostoucímu zájmu zákazníků o problematiku produkce palmového oleje jsme nyní náš postoj přehodnotili a rozhodli jsme se aktivně nahrazovat palmový olej jinými alternativami. Vycházíme vstříc našim zákazníkům a akceptujeme jejich postoj. Ve spolupráci s našimi dodavateli budeme receptury produktů s obsahem palmového oleje měnit. Není to jednoduché ani rychlé řešení, ale věříme, že se nám tento krok v dohledné době podaří“, vysvětluje Barbora Hernychová. Začátkem tohoto roku vydala firma interní zákaz zařazovat nově do sortimentu výrobky, které obsahují palmový olej.
Na celém světě se za letošní a loňský rok spotřebovalo 64,6 milionu tun palmového oleje, jeho spotřeba roste hlavně kvůli biopalivům. Z celosvětové produkce připadá pouze 0,1 % na palmový olej v biokvalitě, který pochází především z Kolumbie a Ekvádoru.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk