Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: První letošní Plzeňské farmářské trhy se uskuteční již tuto sobotu!
Již tuto sobotu (2. dubna 2011) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2011. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Již tuto sobotu (2. dubna 2011) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2011. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány každých 14 dní
Po zkušenostech z minulého roku, se organizátoři rozhodli, zvolit pravidelnou 14 denní frekvenci konání trhů. Od 2. dubna budou na již tradičním místě (nádvoří hotelu Gondola – Pallova 12, Plzeň) pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořili velmi dobrou pověst. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit zhruba ve 13 hodin. Prodejní prostor by měl být zvětšen rozmístěním stánků na chodník Pallovy ulice. Pořadatelé jednají s úřady a snad by se celý proces schvalování mohl dokončit do 16. dubna, kdy se uskuteční druhé trhy v roce 2011. Klíčové je však nabídnout návštěvníkům vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu a dohledatelný původ. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí.“, vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou špičkové potraviny nejen z Plzeňského kraje
Na prvním Plzeňském farmářském trhu se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Skočic, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, Pištec z Kolína, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, pěstitelé hlívy z farmy Svatá Máří, kachny a vajíčka přiveze farma NELI, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), mléko z pojízdného mlékomatu, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus meat ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a ze Šťáhlav. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne i pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Belina, Březí a z Horského statku Abertamy. Úplnou novinkou bude prodej plněných bramborových knedlíků uzeným masem a škvarkami vyráběných dle tradiční receptury pana Martina Lakó z Plzně. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i kraslice od pana Brůhy, který je okrašluje broušením, voskem či lepením slámou. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tématem druhých Plzeňských farmářských trhů budou ryby
Plzeňské farmářské trhy budou 16. dubna věnovány především Velikonocím a rybám. Jejich součástí bude kuchařská show a další aktivity zaměřené na ryby. Představí se na nich kampaň Ryba domácí. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky či zajímavé recepty. Prodávat se budou pstruzi, siveni, jeseteři, kapři a další ryby. Nabídnou je rybáři z Klatov, pan Krutina z Českého lesa a Pstruhařství mlýny.
Již tuto sobotu (2. dubna 2011) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2011. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).
Plzeňské farmářské trhy otevřou své brány každých 14 dní
Po zkušenostech z minulého roku, se organizátoři rozhodli, zvolit pravidelnou 14 denní frekvenci konání trhů. Od 2. dubna budou na již tradičním místě (nádvoří hotelu Gondola – Pallova 12, Plzeň) pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořili velmi dobrou pověst. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit zhruba ve 13 hodin. Prodejní prostor by měl být zvětšen rozmístěním stánků na chodník Pallovy ulice. Pořadatelé jednají s úřady a snad by se celý proces schvalování mohl dokončit do 16. dubna, kdy se uskuteční druhé trhy v roce 2011. Klíčové je však nabídnout návštěvníkům vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu a dohledatelný původ. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí.“, vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou špičkové potraviny nejen z Plzeňského kraje
Na prvním Plzeňském farmářském trhu se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Skočic, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, Pištec z Kolína, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, pěstitelé hlívy z farmy Svatá Máří, kachny a vajíčka přiveze farma NELI, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), mléko z pojízdného mlékomatu, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus meat ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a ze Šťáhlav. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne i pan Martínek z Osvračína. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Belina, Březí a z Horského statku Abertamy. Úplnou novinkou bude prodej plněných bramborových knedlíků uzeným masem a škvarkami vyráběných dle tradiční receptury pana Martina Lakó z Plzně. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i kraslice od pana Brůhy, který je okrašluje broušením, voskem či lepením slámou. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Tématem druhých Plzeňských farmářských trhů budou ryby
Plzeňské farmářské trhy budou 16. dubna věnovány především Velikonocím a rybám. Jejich součástí bude kuchařská show a další aktivity zaměřené na ryby. Představí se na nich kampaň Ryba domácí. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky či zajímavé recepty. Prodávat se budou pstruzi, siveni, jeseteři, kapři a další ryby. Nabídnou je rybáři z Klatov, pan Krutina z Českého lesa a Pstruhařství mlýny.
Tento článek patří do kategorie |
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk