Tiskové zprávy
ENVIC, občanské sdružení: Plzeňské farmářské trhy opět otevřou své brány
Již tuto sobotu (31. března 2012) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2012. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.
Již tuto sobotu (31. března 2012) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2012. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.
Již tradiční Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14 denním intervalu. Od 31. března až do 15. prosince budou na již tradičním místě, nádvoří hotelu Gondola a Pallova ulice v Plzni, pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořily velmi dobrou pověst a byly deníkem DNES označeny jako nejlepší v celé ČR. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit o hodinu dříve než v loňském roce, a to ve 12 hodin. Prodejní prostor bude opět zvětšen. Pořadatelé dojednali s odpovědnými orgány samosprávy pro trhy zábor veřejného prostranství ve větším rozsahu než v loňském roce. Díky přístupu Městského obvodu Plzeň 3 se podařilo rozšířit prodejní prostor do další části Pallovy ulice. „Pro Městský obvod Plzeň 3 jsou Plzeňské farmářské trhy službou veřejnosti, která má jejich prostřednictvím možnost nakupovat vynikající originální a především místní produkty. Velice rádi jsme je podpořili“, vysvětluje starosta ÚMO 3 Jiří Strobach.
Cílem pořadatelů je především nabízet vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí.“, vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Na prvním Plzeňském farmářském trhu v roce 2012 se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Radnic, pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně, pěstitelé hlívy z Píseckých hor, kuřata a krůty přiveze farma Zephyr, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, Šnebergera ze Železné rudy, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a pomlázky. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Již tuto sobotu (31. března 2012) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2012. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola a v Pallově ulici u Mlýnské strouhy v Plzni od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.
Již tradiční Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14 denním intervalu. Od 31. března až do 15. prosince budou na již tradičním místě, nádvoří hotelu Gondola a Pallova ulice v Plzni, pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořily velmi dobrou pověst a byly deníkem DNES označeny jako nejlepší v celé ČR. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit o hodinu dříve než v loňském roce, a to ve 12 hodin. Prodejní prostor bude opět zvětšen. Pořadatelé dojednali s odpovědnými orgány samosprávy pro trhy zábor veřejného prostranství ve větším rozsahu než v loňském roce. Díky přístupu Městského obvodu Plzeň 3 se podařilo rozšířit prodejní prostor do další části Pallovy ulice. „Pro Městský obvod Plzeň 3 jsou Plzeňské farmářské trhy službou veřejnosti, která má jejich prostřednictvím možnost nakupovat vynikající originální a především místní produkty. Velice rádi jsme je podpořili“, vysvětluje starosta ÚMO 3 Jiří Strobach.
Cílem pořadatelů je především nabízet vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí.“, vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.
Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Na prvním Plzeňském farmářském trhu v roce 2012 se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Radnic, pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně, pěstitelé hlívy z Píseckých hor, kuřata a krůty přiveze farma Zephyr, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, Šnebergera ze Železné rudy, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a pomlázky. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk