Jaroslav Duroň "> Prvních 10 000 “Stromů pro život“ vysazeno - Ekolist.cz

Papirius, s.r.o.: Prvních 10 000 “Stromů pro život“ vysazeno

8. června 2004 | Papirius, s.r.o.
Autor: Jaroslav Duroň, tel: 603 432 323
Společnost PAPIRIUS ukončila první etapu výsadby nových stromů, které se zavázala vysadit v rámci vlastního ekologického programu Stromy pro život. Do výsadby se poslední květnový víkend aktivně zapojili také její zaměstnanci. Celkem bylo vysazeno 10 000 nových stromů na ploše 1,32ha v lokalitě Olešná v jižních Čechách.

Program byl zahájen v říjnu loňského roku za podpory Ministerstva životního prostředí a České společnosti pro životní prostředí. Odborným partnerem projektu je Fakulta lesnická a environmentálníČeské zemědělské univerzity v Praze. Původní představa, že se podaří vysadit do konce roku 25 000 stromů bude díky pozitivní odezvě překročena při podzimní výsadbě téměř o 10 000 stromů. Do programu se dosud přihlásilo přes 3 000 zájemců.

„Jsme velmi rádi, že je projekt pozitivně přijímán ze strany zákazníků i zaměstnanců. Je možné, že se jeho úspěch, stane inspirací pro další organizace, které začnou přicházet s vlastními aktivitami napomáhajícími zachování rovnováhy přírody.“ říká Petr Sýkora, jeden z jednatelů společnosti.

„Myslím, že projekt Stromy pro život společnosti PAPIRIUS je unikátní svou snahou vrátit přírodě část zdrojů, které z ní čerpáme. Jsem rád, že první etapa projektu mohla proběhnout v našem regionu. Výsadba takového množství stromů bude mít pro místní přírodu znatelný význam.“ řekl starosta Olešné Jan Šupitar.

V rámci projektu Stromy pro život se společnost PAPIRIUS zavázala za každou definovanou jednotku spotřebovaného papíru vysadit strom. Obce se zájmem o spolupráci na podzimní fázi programu se mohou přihlásit na níže uvedených kontaktech. PAPIRIUS plánuje uskutečnění obdobného projektu i na Slovensku a v Maďarsku.

Informace o společnosti

Společnost PAPIRIUS byla založena na jaře roku 1993 Janem Černým a Petrem Sýkorou. Na konci roku 2003 měla přes 30.000 zákazníků a roční obrat 1,1 miliardy Kč. Společnost nabízí veškeré zboží pro kancelář – od kancelářských produktů po občerstvení. Kromě Slovenska nabízí PAPIRIUS od roku 2002 své služby také zákazníkům z Maďarska. Základním principem činnosti PAPIRIUS je garance ZÍTRA NEBO ZDARMA®, tzn. že nedostane-li zákazník objednané zboží do druhého dne, dostane jej zdarma.

PAPIRIUS je členem programu VIVA ETIKA – sdružení firem a organizací, které se veřejně hlásí k dodržování a aktivnímu zavádění etických postupů v podnikatelské praxi.
Jaroslav Duroň, tel: 603 432 323