Kraj Vysočina: Regionalisté jsou platnou oporou nejen pro obce v regionu

11. března 2004 | Kraj Vysočina
V pátek 5. března proběhlo výroční setkání pracovníků regionálního rozvoje v jednotlivých městech s rozšířenou působností, takzvaných „regionalistů“. Zaměstnanci odboru regionálního rozvoje krajského úřadu jim předali nejnovější informace, které jsou využitelné pro rozvoj subjektů kraje Vysočina.

„Hovořili jsme především o stavu příprav na čerpání strukturálních fondů, o programu obnovy venkova, o Fondu Vysočiny a programovém doplňku tzv. PRKu a o programu Národního Phare 2003. Dále jsme přítomným předali informace z oblasti cestovního ruchu a představili produkty, které nabízí Komerční banka pro kofinancování projektů ucházejících se o podporu ze strukturálních fondů,“ přiblížila Martina Kršňáková ze zmíněného krajského odboru.

Podle jejich dalších slov se díky práci těchto „regionalistů“ dostanou informace, včetně poradenského servisu, i k malým obcím a k dalším regionálním subjektům, které pravidelně nesledují internetové stránky kraje Vysočina či jednotlivých ministerstev. Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina již rok spolupracuje s těmito pracovníky regionálního rozvoje na jednotlivých městech s rozšířenou působností. Jejich práce je mnohdy velice složitá, ale pro rozvoj kraje nepostradatelná. „Mnozí „regionalisté“ jsou zapojeni do procesu sběru projektových záměrů a můžeme konstatovat, že velice úspěšně,“ řekla Kršňáková.

Více informací M. Kršňáková, 564 602 546, krsnakova.m@kr-vysocina.cz