Pavel Schneider "> Ročenka Jizersko-ještědského horského spolku - Ekolist.cz

Jizersko-ještědský horský spolek: Ročenka Jizersko-ještědského horského spolku

V těchto dnech vychází Ročenka Jizersko-ještědského horského spolku 2002. Jedná se o první ročník a JJHS by tak chtěl navázat na ročenky vydávané původním Německým horským spolkem pro Ještědské a Jizerské hory. Ročenka by od teď měla vycházet každý rok. Na 192 stránkách je možno nalézt množství zajímavých článků nejen o činnosti Horského spolku, ale také například unikátní článek Otokara Simma o zaniklé osadě na Velké Jizeře, dále články o přírodě našeho kraje, o hraničním opevnění v Jizerských horách z let 1937-38, o lezení na pískovcových skalách nebo o jizerskohorských pomníčkách.

Ročenka svými rozměry kopíruje ročenky starého německého horského spolku a je v černobílém provedení s barevnými deskami a dvěmi osmistránkovými barevnými přílohami. Bude distribuována jak členům JJHS, tak také dalším zájemcům z řad široké veřejnosti. Členové obdrží ročenku zdarma, nečlenové si ji mohou koupit nebo objednat za 100 Kč v kanceláři JJHS (Bažantí 378/3, Liberec 1, PSČ 460 01, úřední hodiny Po a St 8.00 - 17.00 hod., horskyspolek@volny.cz, 485 109 717).

Jizersko-ještědský horský spolek ji vydal ve vlastním nákladu s technickou podporou Nakladatelství Petr Polda a tiskárny Geoprint. Ročenka vznikla díky finanční podpoře Pojišťovny Kooperativa, a. s. a řady dalších sponzorů, z jejichž příspěvků bylo vydání ročenky financováno.