Strana zelených: Rozhodli jsme se hledat to, co nás spojuje!

18. února 2019 | Strana zelených
Je snadné hledat rozdíly, my se rozhodli hledat to, co nás spojuje!

Již dříve jsme informovali o partnerství Zelených s hnutím STAN pro volby do Evropského parlamentu, k němuž se dnes podpisem koaliční smlouvy připojila také TOP 09 s dalšími partnery. Nakonec jde o spojenectví téměř dvou desítek demokratických proevropských subjektů, které společně chtějí čelit obrovským výzvám, před nimiž stojíme.

„Klimatická změna je vědecký fakt, není to už něco, o čem se přeme. A my k tomu dáváme odpovědi – je to odchod od uhlíkové ekonomiky, udržitelná energetika a budeme požadovat, aby zemědělské a regionální dotace vedly ke zlepšení stavu krajiny. Budeme také usilovat, aby rozhodnutí v oblasti povodní a sucha byla společná, celoevropská. Zelené vidím jako zásadní nositele této části programu,“ uvedl na tiskové konferenci předseda Zelených a pětka na společné kandidátce Petr Štěpánek.

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.