Kraj Vysočina: Rychlé tání sněhu řeší povodňový štáb kraje

28. března 2006 | Kraj Vysočina
V reakci na aktuální vývoj stavu vodních toků v kraji Vysočina, ovlivněný rychlým táním sněhu a silnými dešťovými srážkami, zasedli dnes 28. března 2006 členové zúženého pracovního štábu Povodňové komise kraje Vysočina. Podle informací poskytnutých vodohospodáři, byl dnes vyhlášen na některých tocích nejvyšší třetí stupeň povodňové aktivity – tedy stav ohrožení.

Nejvážnější situace je na Třebíčsku, kde došlo k výraznému vzestupu hladin na řece Jihlavě a na Pelhřimovsku na přítocích do vodního díla Švihov (Želivka). Přesto zatím nehrozí v žádné části kraje evakuace. „Vše bude záviset na vývoji počasí a zejména srážkových úhrnech v nejbližším období“ komentuje současnou situaci předseda krajské povodňové komise Miloš Vystrčil.

Jedním z přijatých opatření v rámci povodňové aktivity je okamžité zřízení nepřetržité služby pracovníků odboru lesního a vodního hospodářství a zemědělství Krajského úřadu Kraje Vysočina. Tito pracovníci jsou informováni o aktuální povodňové situaci na území kraje a jsou připraveni poskytnout případné informace i médiím. „Povodňové informace z kraje Vysočina budou podávány na telefonním čísle 724 650 117 nebo 724 650 216. Linka je určena především pro podávání informací starostům a členům povodňových komisí obcí nebo novinářům,“ doplnil hejtman kraje Miloš Vystrčil.

Jednání krajské povodňové komise v plném složení je svoláno na středu 29. března 2006 v 8:30 hodin.

Více informací Jaroslav Mikyna, tajemník povodňové komise kraje Vysočina, tel.: 724 650 117, e-mail: mikyna.j@kr-vysocina.cz