Českobratrská církev evangelická: Sbírka trvá, dobrovolníci nastupují. Pomáhejte dále

Na jižní Moravu v pátek 26.6. vyrazili zástupci Diakonie ČCE. V sobotu odjíždí první skupina dobrovolníků. Sbírka vynesla doposud bez pár korun 10 milionů a pokračuje. Děkujeme!

Ředitel Diakonie ČCE Jan Soběslavský a ředitelka Střediska humanitární a rozvojové spolupráce Kristina Ambrožová jsou od pátku 26.6. v obci Hrušky na Břeclavsku. Proběhlo jednání se starosty nejvíce zasažených obcí. Diakonie vše koordinuje s dalšími nevládními organizacemi, které v místě pomáhají, s krizovým štábem a místní samosprávou. Dobrovolníci budou pomáhat s odklízením škod ve chvíli, kdy záchranné složky vyhodnotí, že je bezpečné je zapojit. Další budou obcházet domácnosti a zjišťovat jejich potřeby.Nejvíce zasaženým občanům poskytneme finanční pomoc na opravu škod. Bude jim též zapůjčeno potřebné technické vybavení z našich humanitárních skladů. Dobrovolníci se můžou registrovat na webu https://povodne.diakonie.cz/dobrovolnici/

Na jih Moravy vyrazil první tým dobrovolníků, který bude monitorovat potřeby lidi v zasažené lokalitě. A samozřejmě svoláváme další. Otevíráme také naši humanitární základnu v Břeclavi a z humanitárních skladů po celé ČR sbíráme potřebné vybavení pro úklid následků tornáda. Potřebujeme hlavně generátory, plachty, lopaty, kolečka a smetáky. Pokud nám něco z toho můžete nabídnout, napište nám prosíme na pomoc@diakoniespolu.cz.

Nadále pokračuje sbírka na obnovu vesnic - 27.6. k 9:00 je na kontě 10.086.000 Kč. Jménem synodní rady i vedení Diakonie za všechny dary velmi děkujeme! Do sbírky přispívají i zahraniční církve a jednotlivci žijící v mnoha koutech světa.

Finanční pomoc lze nadále posílat na účet 2100691426/2010.
Pro dary ze zahraničí:
BIC (SWIFT kód): FIOBCZPP
IBAN: CZ50 2010 0000 0021 0069 1426

Nebo prostřednictvím DMS.
Pošlete textovou zprávu na číslo 87 777 ve tvaru:
DMS DIAKONIEPOMOC 30
DMS DIAKONIEPOMOC 60
DMS DIAKONIEPOMOC 90
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců.

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.