Jan Hartl "> Sdružení Arnika představuje projekt sítě NATURA 2000 - Ekolist.cz

Arnika Ostrava: Sdružení Arnika představuje projekt sítě NATURA 2000

3. února 2003 | Arnika Ostrava
Autor: Jan Hartl, tel: +420 602 500 588
Seznámit veřejnost s projektem na ochranu přírody v zemích Evropské unie a v jejích kandidátských zemích hodlají členové ostravského sdružení Arnika spolu s karvinskou Stanicí mladých přírodovědců prostřednictvím výstavy „Soustava NATURA 2000“. Výstava probíhá v prostorách Stanice mladých přírodovědců v Karviné od 3. do 7.února denně od 8 do 17 hodin a v pátek 7. února v 16 hodin bude zakončena besedou.

I když je výstava v tomto případě určena především dětem a mládeži, naleznou zde i zájemci z řad dospělé veřejnosti spoustu důležitých informací. „Lidé zde mohou shlédnout preparáty některých chráněných živočichů a ptáků, ale především desítky skvělých fotografií zachycujících přírodu a její obyvatele v oblasti průmyslového Ostravska a zejména Karvinska. Vše je doplněno vysvětlujícími texty,“ vysvětluje Jan Hartl ze sdružení Arnika Ostrava. Každý návštěvník výstavy tak má možnost se setkat s projekty na ochranu přírody a získat informace, že i ve výše uvedených oblastech se nacházejí zachovalé přírodní celky, které jsou hodnoceny jako středoevropské unikáty.

„Jedná se o společný mezinárodní projekt, který je financován ze zdrojů Evropské unie. Kromě našeho sdružení a stanice se na výstavě podílí také Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju a WWF – Světový fond na ochranu přírody,“ doplňuje Jan Hartl. „Chceme s veřejností o celé problematice diskutovat, a proto pořádáme v pátek 7.února v 16 hodin veřejnou besedu přímo v prostorách výstavy,“ dodává.

Výstavu „Soustava NATURA 2000 měli dosud možnost shlédnout obyvatelé Bohumína, Orlové, Havířova i polského Zabelkowa. Poté, co bude představena v Karviné, poputuje i do dalších měst, mezi nimiž nebude chybět Český Těšín a Ostrava.
Jan Hartl, tel: 420 602 500 588