Jana Zmeškalová "> Setkání středoškoláků "Pomáháme krajině" - Ekolist.cz

Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim: Setkání středoškoláků "Pomáháme krajině"

24. března 2006 | Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim
Autor: Jana Zmeškalová, tel: 604 405 850
O víkendu 31. 3. až 2. 4. 2006 se do Podblanického ekocentra ČSOP Vlašim sjede 40 studentů z celého Středočeského kraje na víkendový seminář „Pomáháme krajině“. Toto setkání je určeno zejména pro účastníky krajského kola ekologické olympiády a pro další studenty se zájmem o přírodu a její ochranu.

Studenti absolvují celodenní exkurzi po Podblanické krajině se zaměřením na revitalizace vodních toků a obnovu stability krajiny. Průvodci jim budou odborníci z Agentury ochrany přírody a krajiny, Podblanického ekocentra ČSOP Vlašim a Městského úřadu Vlašim. V průběhu exkurze navštíví Jinošovskou kaskádu rybníků se školkou dřevin ČSOP Vlašim, probíhající revitalizaci Židova rybníku ve Zdislavicích i dokončenou revitalizaci rybníku v Pravoníně. Nakonec si prohlédnou rybník v Domašíně, který revitalizace teprve čeká.

Účastníci budou mít za úkol společně navrhnout právě revitalizaci rybníka v Domašíně. Své návrhy budou studenti obhajovat před porotou, v níž usednou místostarosta Vlašimi, vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu Vlašim, zástupce stavební firmy realizující revitalizaci v Domašíně i zástupce obyvatel této obce. V doprovodném programu nebudou chybět hry a zábavné aktivity, ale i přednáška Mgr. Pavla Čecha o problematice vodních toků a ledňáčků na Podblanicku spojená s diskusí.

Akci finančně podpořil Středočeský kraj.

Pro bližší informace kontaktujte Janu Zmeškalovou ml., 604 405 850, holkyzmeskalky@seznam.cz .

Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim, Pláteníkova 264, 258 01 Vlašim
Tel. /fax: 317 845 169, 317 845 965
E-mail: vlasim@csop.cz
URL: http://www.csop.cz