Mgr. Lucie Šídová "> Sexuální pracovnice mají svůj mezinárodní den - Ekolist.cz

Rozkoš bez Rizika: Sexuální pracovnice mají svůj mezinárodní den

17. prosince 2007 | Rozkoš bez Rizika
Autor: Mgr. Lucie Šídová, tel: 777 028 028
V pondělí 17.12.2007 slavíme mezinárodní den boje za práva sexuálních pracovníků a pracovnic, boje proti násilí na nich. Byla vypracována deklarace práv sexuálních pracovníků a pracovnic v Evropě. Tuto deklaraci vypracovalo a schválilo 120 sexuálních pracovníků a pracovnic a 80 spojenců z 30 zemí na Evropské konferenci o práci v sex-byznysu, lidských právech, práci a migraci, jež se konala v Bruselu 15 -17. října 2005. Symbolem je červený deštník.

Deklaraci najdete na webových stránkách Rozkoše bez Rizika: www.rozkosbezrizika.cz/Deklarace práv sexuálních pracovnic a pracovníků v Evropě.

V deklaraci naleznete informace o historii deklarace, práva sexuálních pracovníků/ic, využití deklarace a další informace.

U této příležitosti se koná od 17 hod v poradně Rozkoše bez Rizika (Bolzanovci ul. 1, Praha 1 ) vánoční setkání.
Na programu je:
1) kdo jsme a co se nám povedlo v roce 2007,
2) jaká máme práva…..,
3) předvánoční merenda s nadílkou.
Jste srdečně zváni/y.

Rozkoš bez Rizika (dále R-R) je nestátní nezisková organizace s právní subjektivitou, registrovaná jako občanské sdružení. Cílem sdružení R – R (čti „er mínus er“) je prevence, diagnostika a léčba sexuálně přenosných chorob a HIV/AIDS. Cílovou skupinou jsou osoby s rizikovým sexuálním chováním a životním stylem. Jedná se převážně o prostitutky (z erotických klubů i ulic), v menší míře pak o mladé bezdomovkyně a narkomanky (hlavně z pražských vlakových nádraží).

Kontakt pro novináře:
PhDr. Hana Malinová, CSc. Ředitelka organizace Rozkoš bez Rizika, 602 181 181