Skupina SolidSun: Skupina SolidSun dosáhla vynikajících finančních výsledků a posílila svou pozici na tuzemském trhu

11. července 2023 | Skupina SolidSun
Skupina SolidSun, přední poskytovatel komplexních energetických služeb v oblasti obnovitelných zdrojů energie, zveřejnila své výsledky za rok 2022. Zaznamenala v něm výrazný růst a dosáhla vynikajících finančních výsledků, což potvrzuje její vedoucí postavení na domácím trhu s fotovoltaikou.

Skupina SolidSun se v posledních letech úspěšně rozrůstala a zaznamenala významné změny, mezi které patřil i rebranding z původního názvu Ekocesta na SolidSun. Cílem této strategické změny bylo zjednodušit komunikaci se zákazníky a zvýšit povědomí o skupině a jejích službách v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Rebranding byl přijat velmi pozitivně a zákazníci skupinu SolidSun vnímají jako jednotnou a soudržnou značku, která je schopna poskytovat komplexní energetické služby v souladu se záměrem dosažení uhlíkové neutrality.

Navzdory turbulencím na trhu s fotovoltaikou skupina SolidSun nadále vykazuje vysokou finanční stabilitu. Její výsledky a hospodaření svědčí o dlouhodobém růstovém trendu, kdy tržby i obchod značně vzrostly. V roce 2022 bylo zobchodováno celkem 3 595 fotovoltaických elektráren, což je téměř o 1 000 více než v předchozím roce.

„Rok 2022 byl pro skupinu SolidSun ve všech směrech rekordní. Naše tržby a objem prodaných fotovoltaických elektráren výrazně vzrostly, čímž jsme dosáhli dlouhodobého růstového trendu. Tržby z běžné činnosti se dostaly na částku 1 185 401 tisíc korun, což představuje meziroční nárůst o více než 58 procent,“ říká Adam Navrátil, finanční ředitel skupiny SolidSun.

Výjimečnou pozici skupiny SolidSun na trhu potvrzují i další ukazatele finanční stability. „Provozní výsledek hospodaření vzrostl o více než 213 procent na 98 493 000 korun, zatímco čistý zisk zaznamenal růst o více než 233 procent a dosáhl hodnoty 86 230 000 korun. Tyto výsledky svědčí o našem dlouhodobém úspěchu a schopnosti udržovat vysokou finanční stabilitu,“ dodává Adam Navrátil.

„V roce 2022 jsme se intenzivně zaměřili na rozvoj skupiny a posílení našeho vlivu na trhu. Úspěšně jsme provedli rebranding, který zjednodušil komunikaci se zákazníky a zvýšil povědomí o našich službách v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Tento úspěch je odměnou pro všechny zaměstnance skupiny SolidSun, kteří svou každodenní prací přispívají k udržení pozice firmy jako lídra na fotovoltaickém trhu,“ říká generální ředitel skupiny SolidSun Martin Palarčík.

Díky pozitivním obchodním výsledkům, rozšíření týmu zaměstnanců, spolupráci s klíčovými partnery (například v podobě vstupu do Asociace komunitní energetiky ČR) a úspěšnému rebrandingu se skupina SolidSun etablovala jako silný hráč v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Její vize se zaměřuje na podporu udržitelného rozvoje a přechodu na čistou energetiku.

SolidSun mimo jiné investuje do výzkumu a vývoje nových technologií, které umožňují efektivní využívání solární energie a dalších obnovitelných zdrojů. Skupina také aktivně spolupracuje s odbornými institucemi a univerzitami na neustálém posouvání hranic v oblasti obnovitelné energie.

Název SolidSun se tak stal synonymem pro spolehlivost, inovaci a ekologickou zodpovědnost v oblasti obnovitelných zdrojů energie, a to s cílem nejen poskytovat kvalitní a moderní energetická řešení, ale také přispívat k ochraně životního prostředí a budování udržitelné budoucnosti pro další generace.