Barbora Petrová "> Slavnostní ošetření loňského vítěze ankety Strom České republiky roku 2004 - Ekolist.cz

Nadace Partnerství - Strom života: Slavnostní ošetření loňského vítěze ankety Strom České republiky roku 2004

20. června 2005 | Nadace Partnerství - Strom života
Autor: Barbora Petrová, tel: 542 422 781
Dne 23. 6. bude od 10.00 provedeno slavnostní ošetření šestikmenné lípy v zámecké zahradě v Zámrsku u Pardubic, která v loňském roce získala díky podpoře dětí a učitelů ze ZŠ Zámrsk titul STROM ROKU 2004.

V rámci oslavy, kterou pro lípu uspořádá Nadace Partnerství, provede firma EDEN, s. r. o. její odborné ošetření – bezpečnostní řez. Dvousetleté lípě bude také slavnostně udělena šerpa s titulem Strom České republiky roku 2004.
Lípa v Zámrsku v loňském roce získala také díky aktivitě dětí z místní základní školy 4817 hlasů a stala se tak na plné čáře vítězem celostátního kola ankety, když druhé místo obsadil s 2793 hlasy „Strom splněných přání“ z Olomouckého kraje.

Program:
10:00 Slavnostní zahájení
O anketě Strom roku
O tom, jak a proč se ošetřují stromy

10.30 Ošetření šestikmenné lípy v Zámrsku
Atraktivní ukázky stromolezení a stromolezecké techniky
Lanové překážky pro děti i dospělé (lezení, prolézání, podlézání, balancování atd.)

Celostátní Anketu STROM ROKU vyhlašuje Nadace Partnerství od roku 2002 v rámci programu Strom života. Anketa chce upozornit na význam stromů pro životní prostředí a prostřednictvím stromů přivést lidi k zájmu o prostředí, ve kterém žijí. Program Strom života Nadace Partnerství podporuje výsadbu především původních druhů stromů v ČR občanskými sdruženími, obcemi a školami.

Podrobné informace o anketě Strom roku a její pravidla najdete na www.nadacepartnerstvi.cz nebo www.stromzivota.cz.

Partneři programu:
SKANSKA CZ – generální partner programu Strom života
STROM telecom – hlavní partner ankety Strom roku
Ministerstvo životního prostředí – partner ankety Strom roku
EDEN – sponzor odborného ošetření Stromu roku

Kontakt: Jana Dlabková, Nadace Partnerství, 542 422 781, strom.zivota@ecn.cz.