zuzana kučová "> Slnečné kolektory TS300 stále vedú pelotón solárnej termiky - Ekolist.cz

Thermosolar, s.r.o., Žiar nad Hronom: Slnečné kolektory TS300 stále vedú pelotón solárnej termiky

22. října 2024 | Thermosolar, s.r.o., Žiar nad Hronom
Autor: zuzana kučová, tel: 0918795918
,,Pozíciu jednotky si TS300 udržuje aj tým, že je súčasťou najdostupnejších zariadení na využívanie OZE (obnoviteľných zdrojov energie). Pri inštalácii solárnej zostavy s 3 slnečnými kolektormi TS300 štát poskytne prostredníctvom SIEA po novom podporu až do výšky 1866 EUR  (predtým 1750 EUR) v podobe poukážky, čo je takmer 50 % ceny celej zostavy. Pre tie prípady, kde sa uplatňuje zvýhodnenie +15%, to na 3 kusy TS 300 môže byť po novom až 2145 Eur. Na ohreve teplej vody po inštalovaní slnečných kolektorov ušetrí zákazník ročne až 250 EUR. Navyše od začiatku minulého roka musia byť všetky nové budovy postavené v energetickom štandarde A0, s takmer nulovou spotrebou energie. Jeden z najmenej finančne náročných spôsobov a tým aj najčastejšie používaný, ako vyhovieť tejto požiadavke, je využitie solárneho systému TS 300 na ohrev vody z THERMO|SOLARU,“ vysvetľuje A.Gottas.

Kto sú zákazníci

Najčastejšie si TS300 zaobstarávajú tí, čo chcú najviac ušetriť na prevádzke domácností- majitelia rodinných domov, ľudia s ekologickým zmýšľaním, a tí čo chcú využiť podporu na ich obstaranie či už formou poukážok, alebo dotácií od štátu.

Charakteristika plochého termického kolektora TS300

,,Kolektor TS300 je vďaka svojmu pomeru cena a výkon najobľúbenejším modelom z rady TS. Je určený najmä na prípravu teplej úžitkovej vody, ohrev bazénov, prípadne aj na podporu vykurovania. Poskytuje dostatočný výkon, spoľahlivosť, dlhú životnosť a atraktívny dizajn. Patentované riešenie spoja medeného meandra a hliníkového absorbéra poskytuje vynikajúci odvod tepla a vysokú účinnosť.  Je ideálnym zdrojom tepla pre obyvateľov rodinných i bytových domov,“ popisuje A.Gottas.

Ďalšie údaje o TS300

Plochý kolektor určený pre solárne systémy s obehovým čerpadlom. Inštaluje sa vo vertikálnej polohe, kolektory sú spájané paralelne, maximálne 10 kolektorov v jednom rade. Základ kolektora tvorí kompaktná lisovaná vaňa z Al-Mg plechu, v ktorej je upevnené bezpečnostné solárne sklo pomocou zasklievacích líšt z hliníkových eloxovaných profilov. Absorbér sa skladá z tvarovaného hliníkového plechu so selektívnou konverznou vrstvou, ktorý obopína meander z medenej rúrky (patentované riešenie).

Kolektor TS300 je vyrábaný v prevedeniach:

s prírubovými vývodmi (pripája sa k hydraulickému okruhu rýchlospojkami ø26 mm)

s vývodmi z Cu rúrky ø18×0,8mm (pripája sa k hydraulickému okruhu spájkovaním)

s vývodmi s prevlečnými maticami

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk, alebo na tel.: +421-45-601 6080
zuzana kučová, tel: 0918795918