Miloš Navrátil "> SOS představuje svůj program pro evropské volby - Ekolist.cz

Strana pro otevřenou společnost: SOS představuje svůj program pro evropské volby

23. dubna 2004 | Strana pro otevřenou společnost
Autor: Miloš Navrátil, tel: 736 641 488, 585 750 664
Strana pro otevřenou společnost (SOS) představuje svůj volební program pro volby do Evropského parlamentu pod hlavním heslem: MYSLÍME OTEVŘENĚ. Sebevědomě - Odpovědně - Solidárně

K hlavním cílům SOS patří:
Kvalita života zdravé životní prostředí a sociálně citlivý ekonomický rozvoj
Prosperita která spočívá nejen na kapitálu finančním, ale také na zachování kapitálu přírodního a na rozvoji kapitálu lidského a sociálního.

To vyžaduje:
Odpovědnost za chování vůči sobě, vůči dnešním i budoucím generacím
Solidaritu mezilidskou, mezigenerační a mezidruhovou
Otevřenost novým výzvám a názorům, přístupu k informacím

SOS bude v Evropském parlamentu prosazovat:
Evropu respektující vůli občanů, přesto akceschopnou
Evropu různorodou, přesto integrovanou
Evropu ekonomicky silnou, přesto ekologicky zdravou

SOS soustřeďuje svou pozornost také na téma korupce, etiky a veřejné služby. SOS bude v Evropském parlamentu prosazovat realistickou, ale vždy etickou domácí i zahraniční politiku. Budeme prosazovat průhlednost a rovné šance při zadávání státních zakázek a privatizačních projektech.

Ing. Eva Tylová, lídr kandidátky a bývalá náměstkyně ministra pro životní prostředí upřesňuje: "Podpoříme opatření pro potírání korupce na všech stupních státní správy, ale zároveň vytváření takového právního prostředí i institucionální praxe, které korupci předem vylučují nebo ji alespoň nepodporují. Podpoříme omezení imunity jen na dobu trvání mandátu. SOS podpoří přijetí eurozatykače."

"Evropská unie pozitivně ovlivní naši právní kulturu, úctu k hodnotám právního státu a vymáhání práva. Budeme se moci podílet na tvorbě evropského práva a přitom se mnohému naučit", říká JUDr. Svatomír Mlčoch, advokát a kandidát SOS na 5. místě.

RNDr. Pavel Nováček, ekolog a vysokoškolský pedagog, trojka kandidátky SOS dodává: "Z dalších důležitých témat můžeme vybrat např. rozvoj demokracie, rovné příležitosti, transatlantickou spolupráci, kulturní identitu, zdravé životní prostředí, školství, vědu a výzkum, ekologickou hospodářskou politiku, obnovu venkova a krajiny."

Nezkrácené znění volebního programu je přílohou této TZ a je také na www.volby.stranaos.cz, kde dále naleznete kandidátní listinu a informace o jednotlivých kandidátech, kontakty na kandidáty a další informace. Další komentáře a doplnění k programu budeme zveřejňovat v tématických TZ.

Kontakty:
Ing. Eva Tylová jednička kandidátky tylova@stranaos.cz tel.: 776 088 244
RNDr. Pavel Nováček předseda SOS, kandidát predseda@stranaos.cz tel.: 737 969 936
Ing. Pavel Rytíř vedoucí volebního štábu pavel.rytir@ortex.cz tel.: 603 252 853
Miloš Navrátil, tel: 736 641 488, 585 750 664