Společnost přátel přírody: Soutěžící rodiny pojedou na výlet parním vlakem

1. října 2004 | Společnost přátel přírody, tel: 777 749 373
Vlakem taženým pravou parní lokomotivou pojedou tuto sobotu na výlet rodiny s dětmi, které se letos účastní soutěže Maličkosti pro Zemi. Soutěž připravilo občanské sdružení Společnost přátel přírody. Jak již název napovídá, tato soutěž je zaměřena na řešení drobných ekologických problémů, pronikání do tajů veřejné hromadné dopravy, poznávání regionu a na aktivní pomoc při ochraně životního prostředí. Výlet vlakem z Liberce na Tanvaldsko bude největší atrakcí a zároveň vyvrcholením této soutěže.

„V Tanvaldu nás čeká prohlídka ozubnicových lokomotiv s výkladem zaměstnance Českých drah a zároveň člena Železniční společnosti Tanvald, o.p.s., dále budeme pokračovat do Jesenného a do Bozkovských jeskyní. Cestou budou účastníci plnit do soutěže ještě jeden úkol, jehož znění zatím z pochopitelných důvodů neprozradíme.“ říká s úsměvem Markéta Mlejnková ze společnosti přátel přírody. Její kolegyně Daniela Fialová k tomu dodává: “Pokud bude dobré počasí, očekáváme více než 180 výletníků.“

„Maličkosti pro Zemi pořádáme již po druhé. Oproti loňskému roku zájem rodin o tuto soutěž ještě vzrostl. Letos se do ní zapojilo celkem 570 rodin z celého Libereckého kraje.“ říká předseda Společnosti přátel přírody Jan Korytář. Soutěž začala již tradičně v dubnu prvním úkolem pro soutěžící během oslav Dne Země a ukončena bude 24. října vernisáží výtvarné výstavy ku příležitosti Dne stromů v Krajském severočeském muzeu v Liberci.

Bližší informace Vám podá Markéta Mlejnková: 777 749 373

Společnost přátel přírody (dříve Staří ochránci Jizerských hor) - občanské sdružení vzniklo v roce 1994. Sdružuje zejména mladé lidi se zájmem o nenásilné prosazování trvale udržitelného způsobu života a vytváření harmonických vztahů mezi lidmi a přírodou. Sdružení si klade za hlavní cíle mj. přispět v co největší míře k obnově přirozených lesů, a to nejen v Jizerských horách, k záchraně ohrožených původních dřevin a přitom chce zapojit do své činnosti co nejširší veřejnost. Sdružení hospodaří v šesti lesních školkách a pracuje v něm nyní 16 stálých pracovníků. Kromě praktické ochrany přírody se věnuje mnoha formám ekologické výchovy.

===============================
Pozvánka pro soutěžící na podzimní výlet S párou

Milé rodiny soutěžící s Maličkostmi pro Zemi,

všem, kteří si včas zarezervovali místa rozesílám podrobnější informace společně s jízdním řádem.

PODROBNOSTI ke 2.10.2004:

Od půl deváté máte možnost vyzvednout si u mne v Odjezdové hale libereckého nádraží jízdenky na vlak, 20Kč/osoba (od šesti let). Ostatní obsloužíme cestou.
Společně pojedeme parním vlakem do Tanvaldu, kde nás čeká prohlídka ozubnicové lokomotivy s pracovníkem ČD, ale také splnění soutěžního úkolu! (Proto si nezapomeňte vzít soutěžní desky, dostanete razítko!)
Na místo zamýšleného výletu do Harrachova se vydáme v 11:47 do Bozkovských jeskyní, na jejich prohlídku je potřeba pro dospělé 60Kč/osoba, děti půjdou zdarma. Každá rodina obdrží plánek Bozkova s typy pro další aktivity v okolí.
V 16:25 se ze stanice Jesenný vrátíme do Tanvaldu, kde už na nás bude čekat
náš parní vlak a cesta k domovu.

Loučím se a přeji Vám příjemný a pohodový podzim.

Markéta Mlejnková
koordinátorka projektu
Společnost přátel přírody
malickosti@cmelak.cz

POZN. Jízdní řád parního vlaku – viz. další strana.

Zvláštní Os Jízdní řád
2. října 2004