Radek Drahný "> Správa KRNAP na veletrhu Holiday World 2006 - Ekolist.cz

Správa KRNAP: Správa KRNAP na veletrhu Holiday World 2006

24. února 2006 | Správa KRNAP
Autor: Radek Drahný
Od čtvrtka do neděle probíhá v Praze na holešovickém výstavišti již 15. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Stejně jako v minulém roce i letos dostala řada organizací možnost zdarma vystavovat na tomto veletrhu pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj. Správa Krkonošského národního parku tuto možnost opět využila a informuje zde návštěvnickou veřejnost o Krkonošském národním parku.
Nejčastější dotazy návštěvníků směřují na dění v Krkonošském národním parku, na různé aktivity a kauzy.

Vzhledem k vysoké návštěvnosti veletrhu je zajímavé mít možnost osobně mluvit s množstvím lidí, kteří se zajímají o Krkonoše. Často je zarážející, jaké desinformace a polopravdy mezi lidmi kolují. Ty nejčastěji pramení z neznalosti věci. Prezentace na takovýchto akcích nám umožňuje alespoň některým poskytnout objektivní a nezkreslené informace. Návštěvníkům našeho stánku jsou k dispozici různé propagační materiály jako například Návštěvní řád a Co to jsou zóny?. Nabídku doplňují letáčky jednotlivých informačních středisek a muzeí provozovaných Správou KRNAP. Velký zájem je i o časopis Krkonoše-Jizerské hory, který zde je k dispozici.

V těsné blízkosti Správy KRNAP je i stánek projektu Značení místních výrobků. Na něm se představují výrobci ze všech třech regionů (Krkonoš, Beskyd a Šumavy), kde byl tento projekt realizován. Návštěvníci si zde mohou koupit výrobky z Krkonoš stejně jako například beskydské originální produkty z ovčí vlny nebo valašské škrábané kraslice. Součástí této expozice je i představení nové domény tohoto projektu www.domaci-produkty.cz.

Nabídku turistického regionu Krkonoše na tomto veletrhu představuje sdružení Krkonoše – svazek měst a o obcí, jejichž stánek se nachází ve Veletržní hale.