ZO ČSOP Veronica: Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti v Hostětíně

16. září 2019 | ZO ČSOP Veronica
Autor: Hana Machů, tel: 739569264
Sto pomocných párů rukou potřebují každoročně organizátoři Jablečné slavnosti v Hostětíně. Akce je unikátní nejen svým atraktivním jablečným programem, ale také tím, že se na ní podílí řada dobrovolníků. Letos mezi nimi můžete být i vy, a to v neděli 29. září 2019.

Jablečná slavnost v Hostětíně - to jsou jablka na každém kroku a ve všech podobách. Čerstvě vylisovaný mošt v moštárně, pečená jablka v jablečných moučnících i čerstvě utržená jablka ze stromu v přírodní zahradě Centra Veronica. Jablečná slavnost je biojarmark, trh regionálních produktů a řemeslných výrobků s regionální značkou Tradice Bílých Karpat.

Jablečná slavnost je také den otevřených dveří v moštárně, ekoporadna, exkurze v přírodní zahradě a ekologických projektech v obci. Občerstvit se můžete ve fairtradové kavárně, nebo si dát domácí kyselicu, guláš 4x jinak či vegetariánské/veganské menu.

Bohaté zážitky si odnesou především i děti, pro které je zde řemeslná stezka s úkoly, tradiční dřevěný kolotoč a další dětské vychytávky. Jablečná slavnost je tedy pastva nejen pro vaše jazýčky, ale i oči a uši, protože je zde mnohé k vidění i slyšení.

Na zajištění chodu akce se můžete podílet i vy. Zažijete zákulisí celé akce, potěší vás příjemný pocit z dobrovolnické práce, získáte nové přátele a pomůžete neziskové ekologické organizaci. Nepřijdete ani o bohatý program slavnosti, protože při práci budete mít i pauzy, abyste si slavnost užili.
Dobrovolníci pomáhají například při prodeji vstupenek, moštů, moučníků, tomboly, na parkovišti i při hrách s dětmi.

Pokud vás láká tato nabídka a chcete zažít slavnost „jinak“, tak kontaktujte organizátory na webu www.jablecna-slavnost.cz

To, že se bude 2000 návštěvníkům slavnosti nedělní den líbit, bude i vaše zásluha.

Kontakt:
Hana.machu@veronica.cz
Tel. 739 569 264
Hana Machů, tel: 739569264 tisknout poslat

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.