SZIF: Termín sekání travních porostů

22. července 2004 | SZIF
Informace pro žadatele o dotaci u agroenvironmentálních opatření a opatření LFA (HRDP) - sekání travních porostů.

Nepříznivé počasí v červnu a červenci 2004 může být důvodem pro prodloužení termínu 1. seče travních porostů u některých žadatelů.

Státní zemědělský intervenční fond v souladu s pokyny Řídícího orgánu HRDP Mze ČR oznamuje žadatelům, kteří nejsou schopni kvůli nepříznivému počasí v měsících červen a červenec 2004 provést 1. seč travních porostů do 15. července 2004, že mají tuto skutečnost oznámit příslušnému regionálnímu odboru SZIF. Po prověření uvedených okolností může být toto uznáno jako důvod pro prodloužení termínu 1. seče z důvodu vyšší moci.

Tento postup je v souladu s NV 241/2004 Sb., příloha č. 3, bod 2 a NV 242/2004 Sb., příloha č. 1, bod 2, event. příslušnými paragrafy jednotlivých opatření.

Žadatelé musí dodržet následující postup:

Žadatel oznámí písemně regionálnímu odboru SZIF, že nesplnil stanovený termín 1. seče, a to do 10 pracovních dnů, kdy se o skutečnosti, že nesplní stanovený termín 1. seče, dozví. Žadatel v oznámení uvede jednoznačnou identifikaci žadatele, čísla žádostí (pokud jsou mu známa) a identifikace půdních bloků/dílů, kterých se neposečení z důvodu vyšší moci týká. Kopii svého oznámení žadatel uchová a předkládá při případné kontrole SZIF.

Následně žadatel oznámí regionálnímu odboru SZIF termín provedení 1. seče, a to neprodleně po uskutečnění seče.

Ověřování skutečností o průběhu počasí zajistí SZIF z podkladů ČHMÚ.

Adresy regionálních odborů SZIF:
SZIF Praha, Slezská 7, 120 56 Praha 2, tel.: 227 010 460
SZIF České Budějovice, Rudolfovská 80, 370 21 České Budějovice, tel.: 387 693 321
SZIF Ústí nad Labem, Masarykova 19/275, 403 40 Ústí n. Labem, tel.: 475 651 151
SZIF Hradec Králové, Ulrichovo nám. 810, 500 02 Hradec Králové, tel.: 495 070 301
SZIF Brno, Kotlářská 53, 602 00 Brno, tel.: 541 428 012
SZIF Olomouc, Blanická 1, 772 00 Olomouc, tel.: 585 526 511