Děti Země Plzeň: Tisková konference - Boj o Domažlické drůbežárny končí!

15. ledna 2003 | Děti Země Plzeň, tel: 723 623 238, 377 445 654
Pracovní skupina pro velkokapacitní drůbežárny na Domažlicku, Občanské sdružení Brůdek, Děti Země – Plzeň, Obec Velký Malahov, Obec Semněvice a Česká drůbež, a.s. pořádají ve čtvrtek 16.1. od 11:00 tiskovou konferenci jejíž náplní bude mimo jiné představení a vysvětlení obsahu a podpis připravené “Smlouvy o omezení rozsahu kapacity farem pro chov drůbeže společnosti Česká Drůbež, a.s., v okrese Domažlice, minimalizaci a kompenzaci jejich vlivů na životní prostředí a budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene”.

Dalšími body programu jsou:
· stručná historie více než tříletého sporu o výstavbu velkokapacitních drůbežáren na Domažlicku
· možnosti dalšího vývoje z pohledu odpůrců drůbežáren a investora v případě pokračování sporu
· shrnutí současného postoje zúčastněných stran na výstavbu a provoz drůbežáren, jejich negativní a pozitivní vlivy
· představení a vysvětlení obsahu připravené “Smlouvy o omezení rozsahu kapacity farem pro chov drůbeže společnosti Česká Drůbež, a.s., v okrese Domažlice, minimalizaci a kompenzaci jejich vlivů na životní prostředí a budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene”
· podpis smlouvy zástupci výše uvedených subjektů

Na tiskové konferenci budou přítomni:
· Jan Rovenský, koordinátor Pracovní skupiny pro velkokapacitní drůbežárny na Domažlicku
· Martin Synek, mluvčí občanského sdružení Brůdek (dříve Sdružení proti výstavbě velkokapacitních drůbežáren na Domažlicku)
· Martin Hyťha, člen výboru Dětí Země – Plzeň
· Václav Brychzin, starosta obce Velký Malahov
· Jiří Janovský, starosta obce Semněvice
· Petr Červený, jednatel společnosti Česká drůbež, a.s.

Konference se uskuteční v Plzni, v zasedací místnosti Centra pro komunitní práci, Americká 29.
, tel: 723 623 238, 377 445 654