Radek Janoušek "> Ukliďme svět, ukliďme Česko: už tuto sobotu! Souboj krajů pokračuje! - Ekolist.cz

Ekosmák o.s.: Ukliďme svět, ukliďme Česko: už tuto sobotu! Souboj krajů pokračuje!

15. září 2016 | Ekosmák o.s.
Autor: Radek Janoušek, tel: 777176675
V sobotu 17. září proběhne ve více jak 100 zemích světa akce Clean Up the World. Milióny dobrovolníků se vydají do přírody uklízet černé skládky a pohozené odpadky. V Česku v tento víkend budou vodáci čistit Vltavu, Brňané půjdou uklidit Bílou horu, Pražáci zase podzemní prostory Bílého koně.

Proběhne řada dalších akcí. Dobrovolníci jsou vítáni (média taktéž). Informace o všech akcích a možnostech pomoci jsou na www.uklidmesvet.cz . Pokračuje také uklízecí soutěž Kraj, který prokoukl, ve které v počtech úklidů prozatím vede Středočeský kraj, v závěsu je Jihomoravský se silným Brnem.

Kampaň Ukliďme svět, ukliďme Česko se masově rozběhla už na jaře, kdy na tradiční úklid vyrazilo více jak 78 tisíc dobrovolníků. Podzimní kolo, kterým si už po 24. připomeneme mezinárodní akci Clean Up The World, bude určitě slabší. A to i přesto, že počet již nahlášených podzimních akcí je oproti loňsku dvojnásobný. Nejde jen o tento víkend, místní úklidy budou pokračovat až do zimy.

Na konci sezóny se vyhodnotí kraj, který nejvíce prokouknul = ve kterém proběhlo nejvíce úklidů. Hlavní partner programu pak vybere tři organizátory vítězného kraje, které odmění při slavnostním zakončení sezóny. Průběžnou tabulku vedou loňští vítězové, Středočeši, výsledek ale můžou ovlivnit ještě nenahlášené úklidy.

Generálním partnerem akce Ukliďme svět, ukliďme Česko je Nadační fond Veolia.
Radek Janoušek, tel: 777176675