Jiří Šolc "> Užijte si Den Země v Metropoli Zličín - Ekolist.cz

Metropole Zličín : Užijte si Den Země v Metropoli Zličín

20. dubna 2023 | Metropole Zličín
Autor: Jiří Šolc, tel: 734835520
Pro nákupní centrum Metropole Zličín je udržitelný a odpovědný přístup k životnímu prostředí na předním místě. Získává 100 % elektrické energie z obnovitelných zdrojů, neplýtvá elektrickou energií, papírem ani vodou, třídí a recykluje textil a odpad, podporuje udržitelnou dopravu a elektromobilitu a mnoho dalšího. Proto pro své návštěvníky připravila speciální výstavu, kde se budou moct o všech těchto opatřeních dozvědět podrobnosti. Výstava bude k vidění ode Dne Země, tedy 22.4., do 30.4. vedle centrálního náměstí.
Ochutnávka jídla z řas a celostátní Sbírka potravin
V rámci udržitelných opatření instalovalo nákupní centrum Metropole Zličín vedle centrálního náměstí unikátní fotobioreaktor Helena. V něm rostou zelené řasy Chlorelly a modrozelené Spiruliny, které s nebývalou intenzitou spotřebovávají oxid uhličitý a vyrábějí kyslík. Tím nejen pomáhají s neutralizací uhlíkové stopy, ale rychle rostoucí řasa Spirulina má nespočet dalších využití. Dají se z ní například připravit lahodné pokrmy, které budou moci návštěvníci nákupního centra 22.4. mezi 10. a 18. hodinou ochutnat. Na místě budou i samotní tvůrci zařízení a také pracovníci z Akademie věd, kteří zodpoví případné dotazy.

Při příležitosti Dne Země se bude také 22.4. od 8 do 18 hodin konat v prodejně Albert další ročník celostátní Sbírky potravin, při které mohou zájemci pomoci matkám samoživitelkám, osamělým seniorům či rodinám v krizi darem trvanlivých potravin a drogerie. Potravinová banka předá potraviny odběratelským neziskovým organizacím, které je pošlou dále těmto konečným klientům.

Více informací o udržitelných opatřeních nákupního centra Metropole Zličín se dozvíte na www.udrzitelnenakupy.cz

Jiří Šolc, tel: 734835520