Jan Mikulička "> V ekologické olympiádě soutěžili středoškoláci online. Zvítězilo družstvo Doctrina – Podještědské gymnázium Liberec - Ekolist.cz

Liberecký kraj: V ekologické olympiádě soutěžili středoškoláci online. Zvítězilo družstvo Doctrina – Podještědské gymnázium Liberec

21. června 2021 | Liberecký kraj
Autor: Jan Mikulička, tel: 485 226 324
Po roční pauze způsobené pandemií se v květnu letošního roku opětovně uskutečnilo krajské kolo ekologické olympiády středních škol, pořádané za finanční i odborné pomoci Libereckého kraje Českým svazem ochránců přírody.

Studenti středních škol si poprvé vyzkoušeli online formu olympiády, a to včetně prezentace praktického úkolu prostřednictvím videonahrávek.

„Vzhledem k přetrvávajícím omezením z důvodu epidemie se do nelehkých úkolů na téma Sucho a klimatické změny pustilo pouze 5 družstev. Všem těmto družstvům i jejich pedagogům patří velký dík, že v této době byli schopni v soutěži pokračovat, a že si našli čas i na plnění úkolů nad rámec svých školních povinností," uvedl radní Libereckého kraje pro rezort životního prostředí a zemědělství Václav Židek, který se členy odborné komise ocenění nejlepším družstvům osobně na půdě škol předal.

Letošním vítězem krajského kola ekologické olympiády se stalo družstvo Doctrina – Podještědské gymnázium Liberec ve složení Kateřina Kvapilová, Veronika Urbánková a Magdalena Pálková. Postoupilo tak do národního kola, které pořádá Správa Krkonošského národního parku. Druhé místo obsadilo družstvo Gymnázia Česká Lípa ve složení Anna Schacherlová, Veronika Vondráčková a Amálie Halamová. Pomyslný bronzový stupeň pak obsadilo družstvo Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy, Česká Lípa ve složení Miloslava Jechová, Nikola Marciníková a Jakub Sysel.
Jan Mikulička, tel: 485 226 324