Jakub Kašpar "> V Lednici proběhne již čtvrtý ročník mezinárodní Bioakademie - Ekolist.cz

MŽP ČR: V Lednici proběhne již čtvrtý ročník mezinárodní Bioakademie

25. června 2004 | MŽP ČR
Autor: Jakub Kašpar, tel: 267 122 040
V Lednici na jižní Moravě proběhne od středy 30. června do pátku 2. července již čtvrtý ročník Evropské letní Bioakademie – mezinárodní konference, věnované ekologickému zemědělství. Konference bude letos věnována zejména pozici ekologického zemědělství v rámci sjednocující se Evropy a její dvě odborné části se budou zabývat dvěma konkrétními tématy: Správná zemědělská praxe a ochrana životního prostředí a Ekologické zemědělství jako podnikání.

Konferenci pořádá Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO spolu s rakouským Svazem ekologických zemědělců BIO ERNTE, rakouským spolkovým Ministerstvem zemědělství, lesnictví, životního prostředí a vodního hospodářství a českými ministerstvy životního prostředí a zemědělství.

Slavnostní zahájení konference proběhne ve středu 30. června od 9:00 v aule Zahradnické fakulty MZLU v Lednici a zúčastní se ho kromě ministra životního prostředí Libora Ambrozka rovněž ministr zemědělství Jaroslav Palas, jeho slovenský kolega Zsolt Simon a rakouský ministr zemědělství a životního prostředí Josef Pröll. Na místě budou rovněž zástupci svazů ekologických zemědělců PRO-BIO (ČR), Biokultúra (Maďarsko), BIO ERNTE (Rakousko), Bioland (Německo), Soil Association (Velká Británie) a německého svazu pro biopotraviny BÖWL.

Tisková konference proběhne za účasti všech hlavních hostů Bioakademie rovněž ve středu 30. června ve 14.00 na Hraničním zámečku v Hlohovci.

Podrobné informace o programu Bioakademie najdete na stránkách http://www.pro-bio.cz.

Kontaktní osobou je ing. Markéta Doubravská, Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO, tel.: 583 216 609, marketa.doubravska@pro.bio.cz.