Jana Ulbrychová "> Václav Havel: „Kdybych bydlel na Praze 10, volil bych Štětinu“ - Ekolist.cz

Strana zelených: Václav Havel: „Kdybych bydlel na Praze 10, volil bych Štětinu“

11. listopadu 2004 | Strana zelených
Autor: Jana Ulbrychová, tel: 724 321 845
Bývalý prezident Václav Havel dnes odpoledne přijal ve své kanceláři kandidáty do Senátu ze dvou pražských obvodů: Petra Jíravu (SNK), který postoupil do druhého kola na Praze 11 a Jaromíra Štětinu, který za Stranu zelených kandiduje na Praze 10.

Václav Havel v rozhovoru vyjádřil podporu i dalšímu z postupujících kandidátů, Karlu Schwarzenbergovi: „Ačkoli ke každému z pánů cítím sympatie z jiného důvodu, kdybych bydlel v jejich obvodě, volil bych je do Senátu.“ Havel mimo jiné zdůraznil, že považuje za velmi důležité znovuzrození politické kultury v České republice.

Jaromír Štětina po setkání s Václavem Havlem uvedl: „Mám velikou radost, že mne právě Václav Havel v senátních volbách tak bezvýhradně podpořil. Hovořili jsme dlouho a náš hostitel se zajímal zejména o názory voličů, se kterými jsme se v předvolební kampani setkali. Informoval jsem ho, že mne ve druhém kole podporuje KDU – ČSL, Unie svobody, SNK i sociální demokracie.“

Podle Jaromíra Štětiny se nálada voličů na Praze 10 v posledních hodinách radikálně mění: „Děje se to v souvislosti s osočující kampaní, kterou proti mně chtěla ODS rozpoutat. Dostávám stále více zpráv o tom, že i nerozhodnutí voliči a voliči ODS mi chtějí ve druhém kole dát svůj hlas.“
Jana Ulbrychová, tel: 724 321 845